Krausz Gábor
Eszméletlen trükk, hogy ne sírj a hagymavágástól
Nem szeretsz hagymát pucolni te sem? Nem csoda, de létezik egy pofonegyszerű trükk.
A hagymapucolás és aprítás valójában nem egy nehéz és viszonylag gyorsan elvégezhető feladat. De ha nem megy könnyek nélkül, elég gyötrelmes is lehet. Gondoltad volna, hogy az egész abból adódik, hogy a hagyma védekezési mechanizmusa okozza ezt, amivel el akarja kerülni azt, hogy valaki elpusztítsa? Hiszen a húsába vágva kénvegyületeket enged ki magából. De mivel tudod ezt elkerülni? Íme a trükk:

Trükk, sírás ellen:
Te is azok közé tartozol, aki imád főzni, alkotni és szinte szórakozás számodra a gasztronómia? Igen, az ember remekül érezheti magát, ha beleengedi magát az áramlásba, esetleg zenét is hallgat főzés közben. Kivéve, amikor hagymát kell pucolni és felaprítani. Nem vagy egyedül, ha ezt az apró munkát nem úszod meg könnyek nélkül. Ezért néztünk utána annak, hogy mi az a trükk, ami segít. Íme a folyamat:
Nagyon fontos, hogy éles késsel vágd fel a hagymát. Tegyél a szádba vizet és úgy vágd fel a hagymát. Sokan esküsznek erre a megoldásra. De léteznek olyanok, akiknek ez a praktika nem jött be. Az igazán jó trükk, ha bevizezel egy konyharuhát vagy papírtörlőt és a vágódeszka mellé fekteted. A víz elvileg azonnal magába szívja a hagymából kiszabaduló szemet irritáló anyagokat, ezzel megakadályozza a könnyeket. Nagyon jót tesz az is, ha pucolás közben bekapcsolod a páraelszívót, a ventilátort, vagy kinyitod a konyhában az ablakot. Vagyis ha alaposan kiszellőzteted a helyiséget. De akad olyan háziasszony is, aki arra esküszik, hogy a hagyma gyökerét csak utoljára vágja le, hiszen itt található a hagymában a kénes vegyület. Ha pedig van otthon robotgéped, akkor ez a probléma nem is érint téged, mert a fedett dobozből nem áramlik ki a csípő gőz.





























