
Meglepő! Ezeket a kajákat tilos a mikróban melegíteni
Te is imádod a mikrót, mert időt tudsz vele spórolni? Pedig vannak ételek, amiket tilos benne melegíteni, és jó, ha ezt tudod.
Már hosszú évek óta nagy divat és roppant hasznos is a mikrohullámú sütő. Természetesen olyan emberek is akadnak, akik alapból elutasítják, és nem használják. De ha te is azok közé tartozol, akik szinte el sem tudják nélküle képzelni az életet, akkor jobb, ha azzal is tisztába vagy, melyek azok az éltelek, amelyeket tilos benne megmelegíteni. Sokszor olyan kajákat is megmikrózhatsz, amit nem lenne szabad. Ha meglátod melyek ezek, csodálkozhatsz azon, hogy teljesen hétköznapi ételeket rendszeresen a mikróba teszel, pedig ezzel árthatsz az egészségednek. Mutatjuk a tiltólistát.

Tilos a mikróba tennie ezeket a kajákat:
Felvágottak:
A húsok nagy része tartósítószereket és vegyszereket is tartalmaz. Az eltarthatóság szempontja miatt teszik bele, sokszor ízfokozónak. A mikrohullám hatására, ezek az anyagok változásokon mennek keresztül, és így károsíthatják az egészséged.
Tojás
Felejtsd el a főtt tojás melegítését. A benne lévő nedvesség miatt, nagyon erős gőz keletkezhet, ha a mikróba teszed. Így a tojásnak annyi, és felrobbanhat. Mielőtt megmelegítenéd, esetleg apróra vágva tedd be, de a legjobb, ha be sem teszed.
Csirkehús
Érdemes a csirkét fogyasztás előtt alaposan hőkezelni. Süsd meg vagy főzd meg. Ugyanis ezzel eltávolíthatod az összes baktériumot, melyek elszaporodtak benne a felhasználás előtt. De ezekkel a baktériumokkal a mikró nem bánik el. A mikró nem egyenletesen süti meg a hús minden részét, és baktériumok maradhatnak benne. Ilyen lehet a szalmonella.
Erős paprika
Az erős paprikában lévő kapszaicin egy olyan vegyi anyag, ami a mikróba melegített fűszerből a levegőbe kerülhet. Ez pedig irritálhatja a torkot és a szemet. Ha erre nagyon érzékeny vagy, még légzési nehézséget is okozhat.
Néhány zöldség
Kelkáposzta, zeller, cékla és spenót melegítését is inkább hagyományos sütőben végezd el. A mikrohullámúban ugyanis a zöldségekben lévő nitrátok nitrozaminokká alakulhatnak át. Ezekről pedig kiderült már, hogy rákkeltő hatásuk van.







