Krausz Gábor
Segítünk, hogy ne adósodj el az ünnepek alatt. Így állítsd össze a menüt húsvétra olcsón!
A húsvéti családi lakomák, a látogatók megvendégelése igencsak megterhelhetik a pénztárcánkat. Ám néhány okos trükkel olcsóbban is kihozhatjuk, anélkül, hogy a hagyományos magyar ízekről le kellene mondanunk. A Fanny magazin praktikáit mindenkinek érdemes megfogadnia!
Ne hagyjuk az utolsó pillanatra a bevásárlást! Tervezzük meg a menüt, írjuk össze, mire lesz szükségünk hozzá, így elkerülhetjük az impulzusvásárlást és a felesleges kiadásokat.
A piacon sokszor olcsóbban juthatunk friss zöldségekhez, füstölt húshoz és tojásokhoz, főleg, ha kicsit távolabb a várostól, vidékre megyünk. Felkereshetünk közvetlenül termelőket is. Ha másokkal összefogunk, spórolunk a rendelés költségén.
Nem szükséges kizárólag méregdrága zöldségeket az asztalra tenni, főleg olyanokat, amelyeknek nincs is idényük. Készíthetünk csíranövényeket fillérekből. Ehhez csak áztassuk be a magokat egy éjszakára, majd tegyük sűrű tésztaszűrőbe, és naponta kétszer öblítsük át. Tele vannak vitaminnal, és még jól is mutatnak majd.
A húsvéti sonka drága mulatság, de nem kell túl sokat vennünk belőle, hiszen a főtt tojásokkal, majonézes salátákkal, zöldségekkel, kenyérrel vagy sós kaláccsal együtt kiadós lakoma lesz. Sonka és csülök helyett inkább a tarját válasszuk, ez olcsóbb és talán még finomabb is.
A bolti fonott kalács ára igen borsos lehet. Ha viszont résen vagyunk, és az ünnep előtti estén csapunk le rá, sok helyen már leárazva kínálják. Ha viszont szeretünk sütögetni, egy kelt tésztából a töredékéből is el tudjuk készíteni házilag.
A bolti majonézes saláták drágák lehetnek, de ha otthon készítjük főtt burgonyából, almából és házi majonézből, mirelit vagy friss zöldségalapból, sokkal olcsóbb és finomabb lesz.
Ne vásároljuk meg készen a tortákat, és a sütéshez se használjunk méregdrága alapanyagokat, hiszen a klasszikus kevert süti, répatorta vagy piskótatekercs kiadós és olcsó megoldás, ráadásul finomabb
Drága húsvéti díszek helyett használjuk a fantáziánkat! Egy kis barkával, kerti vadvirágokkal, festett tojásokkal és egy csipet kreativitással gyönyörű asztal vagy más díszeket készíthetünk fillérekből.
Gyümölcsitalok és üdítők vásárlása helyett készítsük el otthon a limonádét. Bátran kísérletezzünk új ízű szörpökkel, turbózzuk fel gyümölcsökkel vagy fűszerekkel, és tálaljuk hűtve vagy jéggel – a siker garantált!