Tőzsdei kereskedés csalással: Sok milliós büntetés várhat Magyar Péterre

POLITIK
OTTHONKA

Szerző Ripost

Létrehozva: 2025.02.04.

Így tudod legkönnyebben elmosni a nokedlitésztától ragacsos tálat

Te is imádod a nokedlit? Íme a trükk, mit kell tenned, hogy soha többé ne legyen gyötrelem a ragacsos tészta eltüntetése. Ne szenvedj tovább a szaggatás utáni mosogatással!

A nokedlit szinte mindenki imádja, készítheted tojásosan, juhtúrósan, eheted magában vagy köretnek is. Íme a trükk, hogyan mosogasd el a ragacsos tálat utána, mert nem vagy egyedül, ha a tésztakészítés ezen részét egyáltalán nem szereted. Érthető, hiszen elég macerás, sokszor bosszúságot okoz. Ha neked is meggyűlt már vele a bajod, akkor ezt a megoldást ismerned kell!

Íme a trükk!
Íme a trükk: mit kell tenned, ha ilyen ragacsos lesz a tálad és a szaggató !Fotó: Fotó: Ripost /  Ripost

Íme a trükk:

Ne szenvedj tovább, ha meglátod a nokedlis tálat! Szórj 1-2 evőkanál sót a tálba és dörzsöld le azonnal az odatapadt tésztamaradékot.

Íme a trükk!
Fotó: Fotó: Ripost /  Ripost

A hatására a tál falán lévő maradék összeugrik, majd könnyen és gyorsan le is jön. Utána már csak egy szivacs segítségével le kell törölni a felületről. Megtapasztalhatod, hogy a só úgy működik, mint egy varázspor. Így úszhatod meg máskor is a körülményes mosogatást, és áztatásra sincs szükség, a só azonnal elvégzi a munkának ezen részét. A legvégén öblítsd át a tálat vízzel és készen is van a mosogatás!

Íme a trükk Empty,Metal,Bowl,For,Mixing,Food,Salad,Above,Top,View
Fotó: PixieMe /  Shutterstock

Nokedli recept:

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • olaj

Így készítsd el:

  1. A lisztet a tojással, a sóval és annyi vízzel keverd össze, hogy az könnyen keverhető legyen, de sűrű masszát kapj.
  2. Forrásban lévő , sós vízbe, tegyél 1 evőkanál olajat, és szaggasd bele a tésztát, nokedliszaggatóval. Többször keverd meg, nehogy az edény alján leragadjon a tészta.
  3. Ha feljönnek a galuskák a víz tetejére, szűrd le és öblítsd le őket. Lecsöpögtetés után keverd el a tésztát egy kevés felmelegített zsiradékkal. Fogyaszthatod is!
    Jó étvágyat!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek