
Így tudod legkönnyebben elmosni a nokedlitésztától ragacsos tálat
Te is imádod a nokedlit? Íme a trükk, mit kell tenned, hogy soha többé ne legyen gyötrelem a ragacsos tészta eltüntetése. Ne szenvedj tovább a szaggatás utáni mosogatással!
A nokedlit szinte mindenki imádja, készítheted tojásosan, juhtúrósan, eheted magában vagy köretnek is. Íme a trükk, hogyan mosogasd el a ragacsos tálat utána, mert nem vagy egyedül, ha a tésztakészítés ezen részét egyáltalán nem szereted. Érthető, hiszen elég macerás, sokszor bosszúságot okoz. Ha neked is meggyűlt már vele a bajod, akkor ezt a megoldást ismerned kell!

Íme a trükk:
Ne szenvedj tovább, ha meglátod a nokedlis tálat! Szórj 1-2 evőkanál sót a tálba és dörzsöld le azonnal az odatapadt tésztamaradékot.

A só hatására a tál falán lévő maradék összeugrik, majd könnyen és gyorsan le is jön. Utána már csak egy szivacs segítségével le kell törölni a felületről. Megtapasztalhatod, hogy a só úgy működik, mint egy varázspor. Így úszhatod meg máskor is a körülményes mosogatást, és áztatásra sincs szükség, a só azonnal elvégzi a munkának ezen részét. A legvégén öblítsd át a tálat vízzel és készen is van a mosogatás!

Nokedli recept:
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 db tojás
- só
- olaj
Így készítsd el:
- A lisztet a tojással, a sóval és annyi vízzel keverd össze, hogy az könnyen keverhető legyen, de sűrű masszát kapj.
- Forrásban lévő , sós vízbe, tegyél 1 evőkanál olajat, és szaggasd bele a tésztát, nokedliszaggatóval. Többször keverd meg, nehogy az edény alján leragadjon a tészta.
- Ha feljönnek a galuskák a víz tetejére, szűrd le és öblítsd le őket. Lecsöpögtetés után keverd el a tésztát egy kevés felmelegített zsiradékkal. Fogyaszthatod is!
Jó étvágyat!







