Szoboszlai Dominik
Te is imádod a nokedlit? Íme a trükk, mit kell tenned, hogy soha többé ne legyen gyötrelem a ragacsos tészta eltüntetése. Ne szenvedj tovább a szaggatás utáni mosogatással!
A nokedlit szinte mindenki imádja, készítheted tojásosan, juhtúrósan, eheted magában vagy köretnek is. Íme a trükk, hogyan mosogasd el a ragacsos tálat utána, mert nem vagy egyedül, ha a tésztakészítés ezen részét egyáltalán nem szereted. Érthető, hiszen elég macerás, sokszor bosszúságot okoz. Ha neked is meggyűlt már vele a bajod, akkor ezt a megoldást ismerned kell!
Ne szenvedj tovább, ha meglátod a nokedlis tálat! Szórj 1-2 evőkanál sót a tálba és dörzsöld le azonnal az odatapadt tésztamaradékot.
A só hatására a tál falán lévő maradék összeugrik, majd könnyen és gyorsan le is jön. Utána már csak egy szivacs segítségével le kell törölni a felületről. Megtapasztalhatod, hogy a só úgy működik, mint egy varázspor. Így úszhatod meg máskor is a körülményes mosogatást, és áztatásra sincs szükség, a só azonnal elvégzi a munkának ezen részét. A legvégén öblítsd át a tálat vízzel és készen is van a mosogatás!