OTTHONKA

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.30.

Tegyél sót a hűtőbe, hihetetlen lesz a hatás

Furcsán hangzik, de egy csésze sóval csodával határos eredményt érhetsz el a hűtőszekrényben. Igazi varázsszer a fehér aranyként is emlegetett só, legfőképpen, ha beteszed a frigóba.

Ma már minden háztartásban megtalálható a só, pedig a középkorban még luxuscikk volt. Volt, amikor még az aranynál is drágábban árulták. A sónak minden ételben helye van, természetesen mindenkinek a saját ízlése szerint. 

Young,Woman,Near,Open,Refrigerator,Indoors,,Above,View
Fotó: New Africa

De a sót nemcsak főzésre használhatod, hiszen a háztartás más területin is kiváló szolgálatot tesz. Tegyél egy csészével a hűtőbe, nem bánod meg! Helyezd a zöldségek mellé, és 3-4 hetente cseréld ki. Hihetetlen lesz a hatása. A sót tartósításra is lehet használni, de a hűtőbe téve magába szívja a készülék belső terének nedvességét, az esetleges kellemetlen "állott-szaggal" együtt, így a zöldségek is tovább maradnak frissek és ropogósak.

Vannak még a háztartásnak egyéb területei, ahol nagyon jól jön ez a természetes anyag. Íme, a következő só-trükk: leszedi a vasaló aljáról a makacs szennyeződést, még az esetleg a talpra ráolvadt műanyagalapanyagú textíliák maradékát is! De a lefolyóba is öntheted a sót, ha eldugulna a járat. Használhatod folttisztítónak: a kávé- és a teafoltokat is eltünteti, és sorolhatnánk tovább a számtalan áldásos hatást.

Forrás: mindmegette.hu

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek