tóth gabi
Ne bosszankodj többet a fagyasztott krumpli miatt! Kövesd ezt az egyszerű trükköt, nem bánod meg!
Ha az ember nagy kiszerelésű fagyasztott sült krumplit vásárol, általában nem fogy el egyszerre a zacskó tartalma. Ahogy viszont a felbontott zacskót visszatesszük a mélyhűtőbe, legtöbbször elindul egy lavina... A mélyhűtőben elszakadhat a zacskó, vagy éppen kiszóródhat belőle a hasábokra vágott krumpli. Ha pedig túl hosszan marad a fagyasztóban a már megbontott csomagolás, egész biztosan átveszi a krumpli más ételek vagy a hűtő esetleg kellemetlen szagát. A bajokat megelőzheti egy műanyag csipesz, amivel hermetikusan le tudod zárni a sült krumpli zacskóját - legalábbis, ha van otthon. Szerencsére akkor is van megoldás, ha nincs kéznél műanyag csipesz! Ez a trükk mindent visz!
Nem is lesz szükséged másra, csak egy ollóra, és ehhez a módszerhez előre kell gondolkodnod. Az ollóval ugyanis speciális módon kell nyílást vágni a zacskón, méghozzá akkor, amikor kinyitod: a fölső él közepébe egy félkörívet. Így két fülecske keletkezik két oldalt, ezeket prímán összekötheted, és így biztonságosan lezárhatod a zacskót. Használj a krumpliból annyit, amennyire szükséged van, majd kösd össze a zacskót szorosan, légmentesen, ahogy ezt az alábbi videón is láthatod.
Ebben a trükkben az a legjobb, hogy bármilyen fagyasztott zöldség vagy gyümölcs esetében használhatod. Gondolj bele az apró szemű zöldborsó, vagy éppen a bogyós gyümölcsök tárolásába! Roppant bosszantóak, amikor szanaszét gurulnak a hűtőben a szemek... Használd inkább ezt a rendkívül praktikus megoldást!