Újabb botrány: Magyar Péter öccse közel 2 milliót tett zsebre a Diákhitel-megbízásokból

INSIDER
Létrehozva: 2024.10.08. 17:00

Tegyél ecetet a mikróba, fantasztikus lesz a hatás

Érdemes mindig tartani otthon egy üveg ecetet, hiszen nemcsak salátát készíthetsz vele, de a háztartásban is nagy segítség. Mutatjuk, hogyan érdemes használni, ha szeretnéd alaposan, mégis súrolás nélkül kitakarítani a mikrót.

Még a legnagyobb óvatosság mellett is előfordulhat, hogy szétfröccsen a mikróban az étel, és ha nem takarítod le azonnal, később kínszenvedés levakarni az odaszáradt ételfoltokat a készülék belsejéről. Szerencsére az ecet ebben is a segítségedre lehet. Ez a háztartási csodaszer nemcsak tisztít, de alaposan fertőtlenít is, ráadásul búcsút inthetsz a súrolásnak, hiszen a segítségével pár perc alatt megszabadulhatsz a mikró falára száradt szennyeződésektől.

A,Person's,Hands,Are,Placing,A,Bowl,With,Soup,Into
Gyors és hatékony módszer! / Fotó: brizmaker / Shutterstock (Illusztráció)

Egy bögrébe önts 1 dl ecetet, és ugyanennyi vizet, majd tedd be a mikróba. Indítsd el a gépet a legmagasabb fokozaton, és hagyd dolgozni 5-10 percet. Ezalatt az ecetes víz gőze alaposan átjárja a készülék belsejét. Ha lejárt az idő, hagyd 20 percig csukva a mikró ajtaját, hadd oldja le az ecetes pára a makacs szennyeződéseket. Ezután nincs más dolgod, mint kitörölni egy tiszta, nedves szivaccsal a feloldódott ételmaradékokat. A folyamat erős ecetszaggal jár, ezért érdemes kinyitni az ablakot, vagy bekapcsolni az elszívót, míg párolog az ecet.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek