OTTHONKA

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.14. 07:45

Ha így tárolod a hagymát télen is friss marad

Mindig jó, ha van otthon hagyma, ezért nagyon fontos, hogy megfelelően tárold. Télen is friss marad, ha néhány jó tanácsot betartasz. Mutatjuk a praktikákat.

A hagyma a magyar ételek egyik legfontosabb alapja. Jó, ha mindig van belőle otthon, viszont ha megromlik, az roppant bosszantó tud lenni, és elég kellemetlen szagot áraszt. Nagyon fontos már a vásárlásnál, hogy mindig egészséges zöldséget válassz. Figyelj arra, hogy sértetlen legyen a héja, és ne legyen rajta vágás vagy penész. Mutatjuk a praktikákat, hogyan érdemes eltenni télire

Hanging,Onion,Braids,For,Storage,On,A,Farm
Fotó: Niva's / Shutterstock

Ezekre figyelj a tárolás során

  1. Tárolás előtt a hagymát egy jól szellőző helyen alaposan szárítsd meg. Majd keress neki egy olyan helyet, ami hűvös, száraz. Tökéletes a kamra, a garázs vagy a pince is. Fontos, hogy 4-10 fok legyen és alacsony páratartalom.
  2. Tedd a zöldséget hálós zsákokba, vagy papírzacskókba. A zacskót szúrd ki, hogy jobban szellőzőn.
  3. Jó módszer az is, ha a hagymák hosszú szárait összefonod, és így teszed hűvös helyre, felakasztod valahová.
  4. Fontos, hogy ne tárold együtt más zöldségekkel, és gyümölcsök mellé se rakd: például a krumpli és a hagyma felgyorsítják egymás romlását.

+ Tipp:

Nagyon fontos, hogy a megfelelő tárolás mellett rendszeresen ellenőrizd a hagymákat, és távolítsd el azokat, melyek megpuhulnak, vagy elkezdenek penészedni. Így megakadályozhatod, hogy a többi hagyma is romlásnak induljon.

forrás: mindmegette.hu

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek