Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
OTTHONKA

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.15.

Durva, de ebben különbözik egymástól az osztrák és a magyar Fanta

A Fanta narancstartalma miatt feszültség alakult ki. Ugyanis feltűnő, hogy országonként más ugyanennek az üdítőitalnak a minősége. Ausztriában és Magyarországon mindenképp eltérés tapasztalható! Nem csak az ízben, de a felhasznált alapanyagokban is!

A Mindmegette stábja vette a fáradtságot és összehasonlította a magyar és az osztrák Fantát. Alapjában véve a legnagyobb különbséget abban találták, hogy mitől is édes az üdítő!

Fanta
Valyon miben különbözik a Fanta nálunk és szomszédainknál?  Fotó: Mindmegette.hu / mindmegette.hu

A magyar Fantában a gyártó fruktóz-glükózszirupot használt, míg az osztrák üdítőben cukor van a leírás szerint. Az előbbit keményítőből állítják elő, és az egy folyékony édesítőszer, mely a cukorral ellentétben nem kristályosodik, nem karamellizálódik. Így egyszerűbb vele a munka. A magyar Fanta 0,5 grammal több cukrot tartalmaz, mint osztrák társa. De nemcsak az összetevők között van különbség. Elég látványos, hogy a két palack között is van eltérés. Amit Ausztriában vehetsz meg, annak sötétebb műanyag csomagolása van, opálosabb színű: szándékosan gyártják így. Ráadásul 100%-ig újrahasznosított műanyag palackban kerül a Fanta a boltokba. Mutatjuk a videót, melyben lépésről-lépésre megtudhatod a különbségeket. 

@mindmegette.hu A Fanta íze és összetétele országonként eltérő lehet. Nemcsak a narancstartalom, de a felhasznált édesítőszer is különbözhet, sőt akár a palack is, amibe beletöltik az üdítőt. Összehasonlítottuk, miben tér el egymástól az osztrák és a magyar Fanta. Akadtak különbségek. #fanta #narancs #narancstartalom #ausztria #magyarország🇭🇺 #termékteszt #mindmegette ♬ eredeti hang – Mindmegette.hu - Mindmegette.hu

Mit találsz a magyar Fantában?

Vizet, frukzóz-glükózszirupot, narancslé sűrítményt (5 %), szén-dioxidot, étkezési savat, citromsavat, természetes narancs aromát és egyéb természetes aromákat. Továbbá: antioxidánst: aszkorbinsavat, színezékeket. Stabilizátorként guargumit használnak az előállítás során. 100 ml Fantában 10,8 gramm cukor van. 1 dl pedig 187 kJ.

Mit tartalmaz az osztrák Fanta?

Vizet, cukrot, narancslé sűrítményt ( 5% ), szén-dioxidot, citromsavat, természetes narancsaromát, más természetes aromákat. Antioxidánsként: aszkorbinsavat, stabilizátornak: szintén guargumit, valamint színezéknek: karotint.  Az osztrák Fanta cukortartalma kisebb: 100 ml-be 10,3 gramm kerül. 1 dl pedig 178 kJ.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek