OTTHONKA

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.21. 11:00

Viszlát szódabikarbóna: így tisztítsd a mikrót, ha azt akarod, hogy ragyogjon

Kész rémálom, amikor szétfröcskölődik az étel a mikróban és rászáradt a falára... Nem egyszerű megtisztítani az ilyen felületet, de egy biztos: megoldást nem a szódabikarbóna hoz. Mutatunk egy sokkal jobb módszert!

Érthető, ha neked sem a kedvenced a mikró takarítása. Tény, hogy a beszáradt ételmaradékokat, fröcskölésnyomokat nem lehet egyszerűen eltüntetni, pláne a nehezen hozzáférhető felületekről. Szerencsére létezik egy fantasztikus trükk, ami minden esetben segít. Meglepő módon azonban ezúttal nem a szódabikarbóna a főszereplő. Kapd elő az ecetet, a mikrónál nagyon jól beválik a használata!

Woman,Cleaning,Microwave,Oven,With,Rag,In,Kitchen
Illusztráció / Fotó: New Africa / Shutterstock

Az ecetet te is biztos rengeteget használod a háztartásban, és nem csak főzéshez. Tudni kell az ecetről, hogy savas kémhatása miatt vízlágyító hatása is van, így a mosógép is szereti, ha időnként teszel egy keveset belőle a mosáshoz. Vízkő ellen is szuper, a fürdőszobában is remekül teszi a dolgát, nem csupán hatékony, de környezetbarát is

Ugyanígy érdemes kipróbálni a mikrótisztítást is ecettel. Hatása látványos és gyors, ráadásul fertőtleníti is a felületet. A módszer nagyon egyszerű: vegyél elő egy bögrét, vagy poharat, és önts bele 1 dl ecetet és ugyanennyi vizet. Majd tedd be a mikróba, és a legerősebb fokozaton járasd 5-10 percen keresztül. Közben a konyhában szellőztess, hogy az ecetszag ne maradjon bent. A program közben keletkező ecetes gőz fellazítja a mikró falán lévő szennyeződéseket. Amint lejár a program, szivaccsal vagy nedves ruhával könnyedén letörölhetsz minden rászáradt csúnya foltot. A kezelés után száraz ruhával is töröld át a mikró belsejét.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek