Sunyi trükkökkel játszott át milliókat a haverjainak Magyar Péter

POLITIK
Létrehozva: 2024.09.25. 11:00
Módosítva: 2024.09.25. 11:46

A legjobb tippek, hogy tüntesd el a lakásodból a kutyaszőrt

Ha benti, vagy kinti-benti kutyád van, akkor biztosan gondot okoz a rengeteg kutyaszőr. Mutatunk néhány ötletet, hogyan tudsz a leghatékonyabban megszabadulni tőlük anélkül, hogy minden nap nagytakarítást kellene csinálnod.

A lakásban tartott vagy bejárós kutyák után az őszi időszakban rengeteg szőr marad a padlón, szőnyegen, kanapén, amin sokszor még a rendszeres sepregetés sem segít. Bármennyire is szereti az ember a kutyáját, a szőrnek egy gazdi sem örül; de nem is kell elviselni, néhány praktikával könnyedén megszabadulhatsz tőle.

Cute,Dog,Sitting,On,Sofa,With,Pet,Hair,At,Home
Most dobják le a nyári bundát a kutyák, rengeteg a szőr lakásban ilyenkor. Fotó: New Africa /  Shutterstock

1. A kutyával kezdd

A probléma forrását érdemes első körben kezelni, vagyis magát az ebet, aki a szőrén rengeteg port hordhat be a lakásba, ráadásul a vedlési időszakban sok-sok szőrt kivakaródzik magából a lakás különböző pontjain. Ezért, amikor beengeded az udvarról, vagy megérkeztek séta után, ne csak a mancsát törölgesd meg, hanem egy kefével finoman keféld le a bundáját még az előszobában, és ha vizes lett, egy törölközővel törölgesd szárazra. Emellett fontos, hogy rendszeresen fésüld a kutya szőrét, különösen akkor, amikor váltja a bundáját. Válassz az ő szőréhez ideális kefét, és azzal naponta egyszer fésüld ki a lazább szőrszálakat a bundájából. Időnként pedig fürdesd is meg a kedvencedet, de ha nagy a hideg kint, vigyázz, hogy meg ne fázzon; míg teljesen meg nem szárad, ne engedd ki.

2. Vigyázz a bútorokra

Ha nem szeretnél kutyaszőrt a kanapén, a legegyszerűbb, ha nem engeded fel oda az ebet; de természetesen ha ezt nem tudod megállni, arra is van megoldás. Teríts le egy vízhatlan kutyaplédet oda, ahol a kutya helye van a kanapén, ezt könnyebb tisztítani, mint a kárpitot.

3. Szokj rá a napi porszívózásra

Bárt nagytakarítást nem kell minden nap csinálni, a mindennapos porszívózást érdemes beiktatni, ha sokat hullatja a szőrét a kutyusod. Ehhez lehet kapni vezetékes vagy akkumulátoros álló porszívót, amit csak elő kell kapni, és körbeszaladni vele a házon. A gumipartvis is nagyon hatásos, amit a fodrászatokban is használnak, hiszen a legapróbb vékony szőrszálakat is összegyűjti. Emellett érdemes kétnaponta enyhén nedves felmosóval is feltörölni a padlót.

4. Vesd be a nedves törlőkendőt

A kutyaszőr a polcokra, fa bútorokra is rászáll, itt a legjobb, ha nedves törlőkendővel törölgetsz, egy pillanat alatt leszedi a kutyaszőrt. Használhatsz mikroszálas törlőkendőt is erre a célra.

5. A ruhatisztító henger a jó barátod

Kötelező darab annak, akinek kisállata van otthon, hiszen nemcsak a ruhádról, de a kárpitos bútorokról, takarókról is össze tudod szedni vele az állatszőrt. Hengereld át időnként az ágytakarót, a székeket, a kanapé támláját, karfáját; meg fogsz lepődni, mennyi apró szőr szállt oda a levegőből. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek