Létrehozva: 2024.08.27.

Ezt az 5 dolgot dobd ki azonnal a konyhából, egyből nagyobb lesz a rend

Idegesít, hogy folyton azt érzed, rendetlenség van a konyhában? Lehet, több olyan dolog is van a szekrényben, ami simán kidobhatnál? Mutatjuk a tippet, szabadulj meg azonnal 5 dologtól és rend lesz! Nem bánod meg!

Itt az ideje, hogy rend legyen a konyhában. Szinte nincs is olyan konyha, ahol ne lenne feleslegesen legalább 5 olyan dolog, amit simán ki lehet dobni. Ha meglátod a listát, mire is gondolunk, talán te is magadra fogsz ismerni. Íme a lista, mitől szabadulj meg még ma!

Smiling,Young,Beautiful,Business,Female,Taking,Notes,In,Paper,Diary
Így tarts rendet a konyhában  Fotó: Kostikova Natalia /  Shutterstock

Ezekről szabadulj meg, és máris rend lesz!

1. Fűszerek, melyek már régen lejártak

A fűszerek melyek lejártak, már nem hatékonyak és az ízüket is elvesztették. Amikor már az illatukat sem érzed, akkor aztán semmi keresnivalójuk nincs a konyhában. Dobd ki őket, és pótold őket. Válogasd át a fűszereidet! A friss fűszerek részben az étel minőségéhez, ízéhez adnak hozzá, és még a fűszeres dobozban is arra késztetnek, hogy rendet rakj.

2.  Mini zacskós szószok és egyszer használatos evőeszközök

A házhoz rendelt ételhez te is rendszeresen kapsz evőeszközöket és mini szószokat? Ezek többnyire a fiókban és hűtőszekrényben végzik. Ha már nem kellenek, és nem használtad fel a szószokat időben, akkor szabadulj meg tőlük. Az evőeszközt persze felhasználhatod a következő étkezéshez. Csak ne tartogasd feleslegesen. 

3. Edények, melyek már teljesen elhasználódtak

Te is hajlamos vagy még mindig használni a nagyitól kapott lábost? Vagy a régi vágódeszkát, ami tele van karccal és így még a baktériumok is benne vannak? Hiába mosogatod el szépen és rendszeresen, de lásd be eljött az ideje, hogy megválj tőle. A törött fülű edényeket se tartogasd feleslegesen. Amint ezeket kidobod, lesz helye az újaknak, és rendet tudsz tenni a szekrényben is. 

4. Műanyag dobozok, melyek már vesztettek a színükből

Az összekarcolt, megsárgult műanyag dobozok is felesleges helyet foglalnak, Főleg, ha a tetejük sincsen már meg. Rendezd őket, és szabadulj meg a felesleges daraboktól, vegyél helyettük 1-2 db újat. Ezekben a dobozokban jobb lesz vinni az ételt a munkahelyedre is. 

5. Felesleges szakácskönyvek

Előfordulhat,hogy csak ide-oda pakolászod a régi szakácskönyveket a konyhában. Manapság mindent megtalálni már online. Persze a klasszikus jól bevált régi nagyitól származó recepteket, nem kell azonnal kidobni, de nézd át mi az, amire tuti semmi szükséged. Ne tartogasd egy kedvenc recept miatt, azt fotózd inkább le, hogy megmaradjon. A többi könyv pedig mehet a szobába, vagy az antikváriumba. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek