tóth gabi
A konyha a lakások egyik legnehezebben tisztán tartható része. Ám néhány trükkel mi is ragyogóvá varázsolhatjuk ezt a helyet, mutatjuk, hogy hogyan.
Sokunk számára nem is az a nehézség, hogy kitakarítsuk a konyhát, hanem éppen az, hogy tisztán is tartsuk. Lessük el azok titkait, akiknél mindig ragyog ez a helyiség!
Egy kevésbé könnyű, ám annál hasznosabb „küldetés.” A képlet egyszerű: főzés közben ne hagyjuk, hogy eluralkodjon a káosz, folyamatosan mossuk el vagy pakoljuk be a mosogatógépbe az edényeket, és tartsuk meg a rendet magunk körül! Főzés után így már nem kell a romok eltakarításával foglalkozni egy percig sem, az eredmény ráadásul egy szép, tiszta, rendezett konyha.
Rend a lelke mindennek a konyhapulton is: minél jobban telezsúfoljuk, annál nehezebb tisztán tartani. Ne pakoljuk ki a turmixot, a kávéfőzőt, a melegszendvics- és gofrisütőt. Mérlegeljünk, és tényleg csak azok a dolgok legyenek kéznél, amelyeket nap, mint nap használunk.
A konyhánk tiszta, rendezett összképpel hálálja meg, ha a mosogatóban nem hagyjuk a koszos edényeket. Ráadásul nem is higiénikus a mosatlant tárolni. Mossuk el az edényeket minél előbb, vagy pakoljuk be őket a mosogatógépbe!
Ez sem egy nagy ördöngösség, csupán megszokás kérdése. Az esti vacsora után vagy reggel pedig elmondhatatlan érzés, amikor egy tiszta konyha vár ránk, nem igaz? – írja összeállításában a Lakáskultúra.