OTTHONKA

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.06.

Kincset ér nyáron a banánhéj, hihetetlen, mire jó

El sem tudod képzelni, milyen nagy segítség nyáron a banán héja! Mutatunk egy trükköt, amikor a banán lehet a megoldás a problémádra!

Nyáron szinte lehetetlen elkerülni, hogy a szúnyogok megcsípjenek. Pláne vízparton lehetsz kitéve ilyen veszélynek. De ha már össze-vissza csipkedtek a szúnyogos, és szinte mindenhol viszket a bőröd, segítségül hívhatod a banánhéjat!

Itchy,Insect,Bite,-,Irritated,Young,Female,Scratching,Her,Itching
Fotó: Kiefer Photography /  Shutterstock

Megcsípett a szúnyog, neked már annyi?

A fránya szúnyogok általában éjszaka és a hajnali órákban csípnek a leggyakrabban, de nappal a vízparton, magas páratartalmú helyeken is nagyon jól érzik magukat. Ha látható a csípés és irritált a bőröd, olyankor nehéz már megállni, hogy ne vakard meg. Érthető, de ha nem vakarod véresre, hamarabb megszabadulsz a kellemetlen viszkető érzéstől. Ha észreveszed amagadon a csípést, amint tudod mosd le meleg, szappanos vízzel a felületet. Ezt követően jöhet a banánhéj-trükk, ami csillapítja a viszkető érzést.

A banánhéjra sokan esküsznek. Dörzsöld be a banán héjának belső felével a csípést, a kellemetlen viszketés hamarosan megszűnik. A hatás annak köszönhető, hogy a banánhéj belső felületében található olaj természetesen enyhíti az irritációt. Érdemes kipróbálni!

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek