Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
Létrehozva: 2024.07.12.

Tüntesd el a gyomokat vegyszerek nélkül: ez a leggyorsabb módszer

A gyomlálás a legmostohább feladat a kertben, hiszen mire az egyik helyen végzel, a másikon már kezdheted is elölről. Ez az egyszerű megoldás azonban nemcsak vegyszermentes, de hosszú időre eltünteti a gazt.

A rendszeres esőzéseknek hála nemcsak a zöldségek és virágok, de a gyomok is nőnek, mint a bolond. Az ágyások között csak a kapálás és a kézzel kitépkedés segít, de a járdák réseiből, a szegélyek mellett és a gyalogutakon növő gyomok ellen érdemes inkább kipróbálni a forró vizet: ugyanis ez a módszer nemcsak vegyszermentes, de a gaz gyökerét is elpusztítja, így sokáig nem lesz vele gondod. Mutatjuk, hogyan csináld!

A,Woman,Hand,In,A,Glove,Pulling,Out,Weeds.,Close-up.
Tépkedés helyett próbáld ki inkább a forró vizet! Fotó: Ekaterina_Minaeva /  Shutterstock

A legszívósabbak se bírják

Még a legmakacsabb gyomok is kipusztulnak, ha forró vízzel kezeled le őket, és hosszú idő, mire újra kihajtanak; általában ilyenkor nem is a földben maradt gyökerekről, hanem leginkább magról nőnek újra. Arra azonban vigyázz, hogy a hasznos növényekre ne jusson, mert a forró víz mindent visz!

Egyszerűen öntsd rájuk

Érdemes egy hőálló kannát vagy egyenesen a vízforraló gép edényét használni a forró vizes gyomirtáshoz. Jó, ha a kannának van csőre, hogy csak oda jusson a forró vízből, ahova szeretnéd. Ne túl magasról öntsd rá a gyomokra a tűzforró vizet, ezután nem lesz más dolgod, mint várni; pár nap alatt besárgul, elpusztul a növény. Ha olyan gyomok ellen veted be, amelyeknek hosszú a főgyökere, akkor több vízre lesz szükséged. A munka közben legyél nagyon körültekintő, hogy se a kilöttyenő, se a felfröccsenő víz ne okozzon égési sérülést se neked, se másnak.

Miért hatásos?

A forró víz a növények sejtszerkezetét roncsolja, és idővel el is pusztítja őket. A legtöbb gyomnak elég egyetlen kezelés, de az erősebb, szívósabb fajtákat érdemes többször forrázni. Ha már elfonnyadtak, könnyebben ki tudod húzni őket a talajból. Ha úgy csinálod, mint ebben a videóban, akkor hosszú ideig nem lesz gondod a gyomlálásra.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek