tóth gabi
Nem kell költségbe verned magad ahhoz, hogy csillogjon a konyha!
A sütő tisztítása sokak számára az egyik legrosszabb házimunka, a gép ajtaján ugyanis sok zsír felgyülemlik. Mutatunk egy olcsó és egyszerű trükköt, ami megkönnyíti a takarítást!
Minél tovább halogatod a sütő üvegének tisztítását, annál nehezebb lesz a munka, ráadásul a baktériumok is elszaporodhatnak a felületen, már csak ezért sem érdemes kerülgetni a feladatot – írja a Mirror. Ahhoz, hogy makulátlan eredményt kapjunk, mindössze nedves szivacsra és még egy összetevőre van szükség, amely valószínűleg egyébként is megtalálható a konyhádban!
A szódabikarbóna a titkos fegyver, amely képes lebontani a zsírt és eltüntetni a sütőre égett ételt. Bár a szódabikarbóna használata több időt vehet igénybe a takarítás során, mint a modern tisztítószerek bevetése, megéri egy kicsit több időt rászánni a takarításra, ha fontos szempont, hogy vegyszerek nélkül dolgozz hatékonyan! A folyamat roppant egyszerű: bőségesen szórj szódabikarbónát az üveglapra, majd a nedves szivaccsal, vagy karcokat nem okozó súrolólappal dolgozd el a szert, amíg sűrű paszta nem lesz belőle. Ezután hagyd hatni a szennyeződés mértékétől függően 30-60 percig, vagy akár hosszabb ideig, majd egyszerűen mosd le a tisztítószert. Meglátod, ez a folyamat minden erőkifejtés nélkül fog működni!