Létrehozva: 2024.06.25.

Ha így locsolod a kánikulában a muskátlit, hamar kinyírhatod

Bár a muskátli kedveli a napfényt és a meleget, ez a nagy hőség megviseli, ezért gyakrabban kell locsolni. De nem mindegy, hogyan; ha nem megfelelően öntözöd, gyorsan tönkremehet a növény.

A muskátli csodálatosan mutat az erkélyen, teraszon, és nyáron rengeteg virággal hálálja meg a gondoskodást. De amikor beüt a kánikula, jobban kell rá figyelni: míg máskor napi egy öntözés elég neki, a hőségben egy nap kétszer is célszerű meglocsolni. Nem mindegy azonban, mikor és hogyan csinálod, hiszen ha nem jól locsolod, tönkre is mehet a növény. Mutatjuk, mire érdemes odafigyelni!

Watering,Colorful,Geranium,Flowers,With,Watering,Can,In,The,Backyard
A kánikulát a muskátli is nehezen viseli. Fotó: algobonito98 /  Shutterstock

Ne öntözd túl

Hiába a nagy meleg, még ilyenkor is előfordulhat, hogy túl sok vizet kap a muskátli, és ez a virág nehezen viseli, ha pang a víz a földjében, gyorsan beindul a gyökérrothadás. Tapintsd meg a virágföldet, ha nedvesnek érzed, akkor még felesleges meglocsolni, viszont ha a felső egy cm kiszáradt már, akkor adj vizet. Növényenként egy nagy vizespohárnyi vizet számolj.

Napközben ne locsold

Ha a nagy forróságban locsolod meg a muskátlit, gyorsan elpárolog a víz a cserépből, és nagyon kevés jut a növénynek. Kora reggel és este, alkonyat táján adj nekik vizet.

A szórófejet felejtsd el

Az esőztető öntözést nem szereti a muskátli, így a locsolókannára ne tedd fel a szórófejet. Ugyanis ha folyamatosan nedvesek a levelek, könnyebben megtelepedhetnek a káros gombák rajtuk. Mindig a növény tövére, a gyökerekhez juttasd ki a vizet.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek