Létrehozva: 2024.06.20.

Ezek a szobanövények igazi túlélők: pici gondoskodás és jön a dzsungelhangulat

Sokan vannak, akik amiatt nem tartanak szobanövényeket, mert nem sokáig tudják életben tartani őket. Ha te is közéjük tartozol, akkor érdemes ezekkel próbálkoznod!

Nem kell lemondanod a szép zöld szobanövényekről akkor sem, ha hajlamos vagy elfelejtkezni a rendszeres öntözésről, vagy esetleg túl kevés a fény a lakásodban. Vannak ugyanis olyan szobanövények, amik minimális gondoskodás mellett is pompásan mutatnak és fejlődnek. Ezeket gyűjtöttük össze.

Indoor,Plants,Variete,-,Sansevieria,,Chlorophytum,In,The,Room,With
Alig kell locsolni ezeket a szobanövényeket, mégis szépek lesznek. Fotó: t.sableaux /  Shutterstock

1. Anyósnyelv

Újra divatba jött ez a növény. Fotó: Fotó: Pixabay

Nem véletlen népszerű ez a szobanövény, hiszen nemcsak mutatós, de nagyon strapabíró is. Napos, árnyékos, félárnyékos helyen egyaránt jól éri magát a lakásban, de a tűző napfényt nem tolerálja, akár el is pusztulhat. Nem szabad túl gyakran öntözni, ugyanis ha túl sok vizet kap, tönkremehet a növény; elég havonta egyszer meglocsolni, és a leveleit se kell permetezni. Nyáron 2-3 hetente érdemes neki egy kis tápoldatot is adni.

2. Kövirózsa

Feldobja a lakást, ha itt-ott van néhány kövirózsa. Fotó: Fotó: Pixabay

Ez a sziklakerti növény remekül érzi magát cserépben a szobában is, és kevés gondozással is beéri. Napos helyre tedd, és kifejezetten szárazságkedvelő, így locsolni csak néhány hetente szabad, és akkor is csak minimális vizet kapjon. Tápoldatozást nem igényel, a szaporítása is könnyű, egyszerűen csak vágd szét a növényt, és ültesd új cserépbe a leváló részeket.

3. Aloe vera

Gyógyhatása miatt a legismertebb, de jól is mutat a lakásban. Fotó: Pixabay.com

Napfényes helyre, 10 foknál melegebb helyiségbe kell tenni a cserepét, de arra figyelni kell, hogy ne égesse meg a Nap, ha ablakba teszed. Nyáron kiteheted időnként a szabadba is, de eső után figyelj arra, hogy ne álljon a cserépben a víz. Az aloe verának ugyanis nem kell sok víz a fejlődéshez, sőt, akkor lesz szép, ha ritkán locsolod, bőven elég kéthetente, vagy akkor, amikor már teljesen kiszáradt a földje.

4. Agglegénypálma

Árnyékos helyen is szépen fejlődik. Fotó: Fotó: Pixabay

Ez a növény azt is túléli, ha akár egy hónapra megfeledkezel a locsolásról, ugyanis vastag, húsos száraban, leveleiben és gumóiban rengeteg vizet tárol. Ezért nem is kell agyon locsolni, elég, ha tíz naponta, kéthetente kap egy kevés vizet. A túlöntözésnek azonnal látható jelei vannak, ugyanis a növény leveleiről barna nedv kezd csöpögni, ha sok a víz, és ilyenkor el is pusztulhat.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek