RETRO RÁDIÓ

Ne dobd ki az újhagyma végét, fantasztikus, mire jó

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 02. 08. 16:30

Már felbukkant a piacokon a zsenge újhagyma, harsány zöld levelei egyre csalogatnak. Az a jó az újhagymában, hogy szinte a teljes növényt el lehet fogyasztani. És még a legvége is jóvalamire, az a rész, ahonnan ered a gyökere. Mutatjuk is, mire!

A tavasz első zöldségei közé tartozik az újhagyma. Istenien finom és egészséges, szuper kiegészítő a szendvicsek mellé, de salátákba is rakhatod. Arra figyelj oda, hogy amint megpucoltad, ne kerüljön a gyökere a szemetesbe. Mutatunk egy trükköt, hogyan hasznosíthatod!

Professional,Chef,Cut,Spring,Onion,With,Sharp,Knife,On,Cutting
Ki ne dobd az újhagyma végét! Fotó: H_Ko /  Shutterstock

A trükk lényege: mielőtt feldolgozod az újhagymát, úgy vágd le a végét, hogy egy kicsit hosszabbra hagyod. Szükséged lesz egy pohárra, kevés vízre, és a gyökeres hagymavégekre. Állítsd a hagymavégeket egy pohár vízbe, majd a poharat az ablakpárkányra. Akár még a konyhában is nagyszerűen fejlődésnek indulnak. Legfontosabb, hogy érje őket a napsütés.

Growing,Green,Onions,Scallions,From,Scraps,By,Propagating,In,Water
Állítsd a végeket vízbe!  Fotó: Mehriban A /  Shutterstock

Cseréld le mindennap alattuk a vizet! Nagyon szép látvány lesz, amint elkezdenek friss levelet hozni. A zsenge levelekből folyamatosan vághatsz , vajas vagy zsíros kenyér mellé isteni finom lesz. Két hét után, amikor elég nagyok a levelek, beteheted a hagymákat virágcserépbe, húzd rá jól a virágföldet a fejekre. De a vízes pohárban is hagyhatod őket, ebben esetben érdemes egy kis tápoldattal segíteni a fejlődésüket. Ezzel a trükkel rengeteget spórolhatsz, hiszen magától nő otthonodban az újhagyma!

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.