tóth gabi
Már felbukkant a piacokon a zsenge újhagyma, harsány zöld levelei egyre csalogatnak. Az a jó az újhagymában, hogy szinte a teljes növényt el lehet fogyasztani. És még a legvége is jóvalamire, az a rész, ahonnan ered a gyökere. Mutatjuk is, mire!
A tavasz első zöldségei közé tartozik az újhagyma. Istenien finom és egészséges, szuper kiegészítő a szendvicsek mellé, de salátákba is rakhatod. Arra figyelj oda, hogy amint megpucoltad, ne kerüljön a gyökere a szemetesbe. Mutatunk egy trükköt, hogyan hasznosíthatod!
A trükk lényege: mielőtt feldolgozod az újhagymát, úgy vágd le a végét, hogy egy kicsit hosszabbra hagyod. Szükséged lesz egy pohárra, kevés vízre, és a gyökeres hagymavégekre. Állítsd a hagymavégeket egy pohár vízbe, majd a poharat az ablakpárkányra. Akár még a konyhában is nagyszerűen fejlődésnek indulnak. Legfontosabb, hogy érje őket a napsütés.
Cseréld le mindennap alattuk a vizet! Nagyon szép látvány lesz, amint elkezdenek friss levelet hozni. A zsenge levelekből folyamatosan vághatsz , vajas vagy zsíros kenyér mellé isteni finom lesz. Két hét után, amikor elég nagyok a levelek, beteheted a hagymákat virágcserépbe, húzd rá jól a virágföldet a fejekre. De a vízes pohárban is hagyhatod őket, ebben esetben érdemes egy kis tápoldattal segíteni a fejlődésüket. Ezzel a trükkel rengeteget spórolhatsz, hiszen magától nő otthonodban az újhagyma!