tóth gabi
Nincs is rosszabb látvány, mint amikor a frissen vásárolt petrezselyem elkezd száradni, vagy fonnyadni. Mutatunk egy trükköt, hogyan tárolhatod ezt a fűszernövényt úgy, hogy tökéletes maradjon még egy jó ideig.
A legegyszerűbb trükkök is lehetnek nagyon hasznosak a háztartásban. Nincs is annál rosszabb, mit amikor megveszel egy csodás petrezselymet, nem használod el mindet és nagyon hamar megfonnyad. Ebben az állapotában már vétek lenne az ételbe tenni, pedig egy jó húsleveshez vagy salátába nagyon is jól jönne! Mutatunk egy szuper egyszerű és praktikus trükköt: ha így tárolod a friss petrezselymet, meghálálja, és még 2 hét után is mehet az ételbe!
Nem is kell hozzá semmi más, csak egy kisebb befőttes üveg, a teteje nélkül és egy sokkal nagyobb, a tetejével. Tegyél vizet a kisebb üvegbe, állítsd bele a petrezselymet. Helyezd az üveged alá a nagyobb üveg csavaros tetejét. Majd, az egészre borítsd rá a nagyobb üveget, és így, fejjel lefelé csavard bele tetőbe. Így most a vízben álló petrezselyem köré egy mini üvegházat varázsoltál, enneg a légterében állandósulni fog a magas páratartalom, így a petrezselyem levelei nem fognak sem kiszáradni, sem megsárgulni. Mehet is a petrezselyem a hűtőbe! Biztos lehetsz benne, hogy ezzel a módszerrel napokig friss, üde és illatos marad a petrezselymed.
Ugyanezt a módszert alkalmazhatod, ha kaprot szeretnél tárolni. Tökéletes lesz a hatás.