RETRO RÁDIÓ

Leégett a rizs? Így mentsd meg az ételt vagy a lábost

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 01. 12. 15:00

Veled is előfordult már, hogy odakapott a rizs? Csak egy pillanatra nem néztél oda és máris megtörtént a baj? Mutatjuk a trükköt, hogy old meg a helyzetet.

Kapargatással, áztatással és súrolással is megtisztíthatod a rizsfőzés közben leégett lábost, de nem ez az egyetlen mód és nem is a legegyszerűbb. Persze az a legjobb, ha figyelsz a főzésnél és meg sem történik a baleset, de ha már ott a baj, akkor egyszerűen és gyorsan is megoldhatod. Íme a trükk.

Rice,That,Is,Burnt,From,Being,Cooked,Over,Too,High
Fotó: syafta / Shutterstock.com

Odaégett rizs eltávolítása

Nem is annyira egyszerű tökéletes rizst főzni, mint azt gondolnád, ha valamiért lekapja az alját és odaragad, vagy odaég a rizs, akkor se ess kétségbe, mindenre van megoldás. Vedd ki az edényből a még megmenthető és ehető rizsszemeket, kicsit kapargasd meg, hogy a nagyját eltávolítsd. Majd a maradékra önts vizet úgy, hogy nagyjából háromujjnyi magasságba ellepje. Tegyél hozzá kis mosószert, keverd el és forrald fel. Ezután vedd vissza takarékra a lángot és hagyd még úgy pár percig. Keverd meg egy fakanállal, és lazítsd fel a szemeket. Zárd le, hagyd kihűlni, és szűrd le a vizet és a benne felázott rizst. Majd mosogasd el az edényt.

Tipp:

Folyamatosan figyeld az edényt, mert a mosogatószeres víz felfuthat és kifut az egész. 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.