tóth gabi
Veled is előfordult már, hogy odakapott a rizs? Csak egy pillanatra nem néztél oda és máris megtörtént a baj? Mutatjuk a trükköt, hogy old meg a helyzetet.
Kapargatással, áztatással és súrolással is megtisztíthatod a rizsfőzés közben leégett lábost, de nem ez az egyetlen mód és nem is a legegyszerűbb. Persze az a legjobb, ha figyelsz a főzésnél és meg sem történik a baleset, de ha már ott a baj, akkor egyszerűen és gyorsan is megoldhatod. Íme a trükk.
Nem is annyira egyszerű tökéletes rizst főzni, mint azt gondolnád, ha valamiért lekapja az alját és odaragad, vagy odaég a rizs, akkor se ess kétségbe, mindenre van megoldás. Vedd ki az edényből a még megmenthető és ehető rizsszemeket, kicsit kapargasd meg, hogy a nagyját eltávolítsd. Majd a maradékra önts vizet úgy, hogy nagyjából háromujjnyi magasságba ellepje. Tegyél hozzá kis mosószert, keverd el és forrald fel. Ezután vedd vissza takarékra a lángot és hagyd még úgy pár percig. Keverd meg egy fakanállal, és lazítsd fel a szemeket. Zárd le, hagyd kihűlni, és szűrd le a vizet és a benne felázott rizst. Majd mosogasd el az edényt.
Folyamatosan figyeld az edényt, mert a mosogatószeres víz felfuthat és kifut az egész.