
Így tisztítsd meg a vágódeszkát, hogy ne legyen a hústól büdös
Ezzel a szuper praktikával lesz hosszú életű a vágódeszkád. Nagyanyáink régi trükkjét még most is érdemes bevetni.
Minden mosogatás alkalmával nagy kérdés, hogyan lesz a vágódeszka ismét szalonképes. A fa anyaga ugyanis magába szívja a hús levét, a vöröshagyma és a fokhagyma erős szagát is, de sajnos még a zsírokat is. Hiába szeretnéd bedobni a mosogatógépbe, felejtsd el, mert az a deszka halálát jelentené. De akkor mit lehet tenni?

A legjobb trükk, hogy tiszta és illatos legyen a vágódeszkád, hogyha sós-citromos pasztával kened be. Fertőtlenít is, és ez különösen fontos, ha nyers húst vágsz rajta, mert utána sajnos tele van baktériumokkal, de ez a módszer eltávolítja ezeket a nem kívánt betolakodókat. Más faeszközökre is alkalmazhatod ezt a módszert, mert ez a két egyszerű szer remekül fertőtlenít.
Így tisztítsd meg a vágódeszkát:
- Dörzsöld be a deszkát sóval és fél citrommal nagyon alaposan.
- Hagyd állni a deszkát 15 percig, hogy a só és a citrom együtt kifejtse hatását.
- Mosd le a deszkát vízzel, majd töröld át, és hagyd, hogy teljesen száraz legyen. Nedves helyen soha ne tárold, mer dohos lesz.






