RETRO RÁDIÓ

Így tisztítsd meg a vágódeszkát, hogy ne legyen a hústól büdös

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 10. 13. 18:00

Ezzel a szuper praktikával lesz hosszú életű a vágódeszkád. Nagyanyáink régi trükkjét még most is érdemes bevetni.

Minden mosogatás alkalmával nagy kérdés, hogyan lesz a vágódeszka ismét szalonképes. A fa anyaga ugyanis magába szívja a hús levét, a vöröshagyma és a fokhagyma erős szagát is, de sajnos még a zsírokat is. Hiába szeretnéd bedobni a mosogatógépbe, felejtsd el, mert az a deszka halálát jelentené. De akkor mit lehet tenni?

Green,Lemon,Lime,,Slice,With,Sea,Salt,And,Whole,Fruit
Fotó: Nokwan007 / Shutterstock

A legjobb trükk, hogy tiszta és illatos legyen a vágódeszkád, hogyha sós-citromos pasztával kened be. Fertőtlenít is, és ez különösen fontos, ha nyers húst vágsz rajta, mert utána sajnos tele van baktériumokkal, de ez a módszer eltávolítja ezeket a nem kívánt betolakodókat. Más faeszközökre is alkalmazhatod ezt a módszert, mert ez a két egyszerű szer remekül fertőtlenít. 

Így tisztítsd meg a vágódeszkát:

  1. Dörzsöld be a deszkát sóval és fél citrommal nagyon alaposan.
  2. Hagyd állni a deszkát 15 percig, hogy a só és a citrom együtt kifejtse hatását.
  3. Mosd le a deszkát vízzel, majd töröld át, és hagyd, hogy teljesen száraz legyen. Nedves helyen soha ne tárold, mer dohos lesz.

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.