tóth gabi
A nokedli isteni finom köret, nagyon sokan imádják magyaros ételhez. De mi van a szaggatás utáni mosogatással? Azt valahogy senki sem szereti! Íme a tipp, mit kell tenned, hogy többé ne legyen gyötrelem a ragacsos tészta eltüntetése.
A nokedki elkészítése szinte kötelező tudás, hiszen ez az a köret, amit egész egyszeűen mindenki imád. Tálalhatjuk a pörkölt mellé, vagy készíthetjük csak magában tojásosan , vagy juhtúróval kaprosan. Mindegyik változat isteni! Sajnos közismerten sok a macera a nokedlivel, hiszen sok mosogatás jár vele, ráadásul ez a tészta tényleg ragadós. Bizonyára neked is meggyűlt már a bajod a vele... Nem vagy egyedül, a nokedlikészítésnek ezt a részét senki sem szereti! Szerencsére létezik egy trükk, ami véget vet a tortúrának és aminek a segítségével pillanatok alatt végzel az undok mosogatással, méghozzá áztatás nélkül! Íme, a szuper ötlet:
Ne bosszankodj a galuskás tál láttán, nem kell tovább szenvedned. Szórj 1-2 evőkanál konyhasót a tálba és dörzsiszivaccsal azonnal le is húzhatod az odatapadt tésztamaradkot.
A só hatására a tál falán lévő tésztamaradék összeugrik, és szinte azonnal le is jön. Fogj egy szivacsot, töröld át a felületet. Megládod, úgy működik a só, mint valami varázspor. Ezzel a módszerrel egyszerűen megúszod a máskor körülményes mosogatást, még áztatásra sincs szükség, a só azonnal elvégzi a munkát! Végül csat át kell öblítened tiszta vízzel a tálat és kész is a mosogatás!