tóth gabi
A konyhai edényeken is meglátszik az idő vasfoga, és megjelenhetnek rajtuk karcolások, amik nem nyújtanak túl szép látvány. Egy egyszerű házi praktikával viszont könnyen elérhetjük, hogy úgy fessenek, mintha csak most vásároltuk volna őket.
Bizonyára már sokan bosszankodva tapasztaltuk, ahogy az egykor még makulátlanul fehér konyhai edényeket idővel, a gyakori használatot követően, szürkés színű karcolások csúfítják el. Nem kell azonban kapásból a cserén gondolkodni: egy roppant egyszerű, mindössze két összetevőből álló házi csodaszer ismét újjá varázsolhatja az edényeket.
A Frogelly Blonde írója osztotta meg tippjét arról, mi a teendő, ha az edényeink már egyre karcosabbá válnak. A módszer igen gyors és egyszerű.
Két hozzávalóra lesz szükségünk: borkőre, és egy mikroszálas törlőkendőre.
A művelet kezdetén tisztítsuk meg az edényeket, majd szórjuk meg bőven borkővel: körülbelül egy evőkanálnyi elegendő. Ezután fogjuk a nedves kendőt és alaposan dörzsöljük át az edényt az így kapott pasztával. Ez az elegy lassanként eltávolítja a karnyomokat: minél tovább sikáljuk, annál szebb lesz a végeredmény. Végezetül öblítsük le az edényt, és, a biztonság kedvéért, a mosogatógépben még egyszer alaposan tisztítsuk át.
Szükség szerint ezt a műveletet többször is el lehet végezni, az eredmény pedig garantált: még a legrosszabb állapotban lévő edények is úgy festenek majd 30 perccel később, mint új korukban!