Létrehozva: 2023.04.02.

Így készül az isteni, házi tormakrém

A húsvét nem telhet el ízletes tormakrém nélkül! Ám ha igazán finomat szeretnél, ne a boltban vásárold. Mutatjuk az otthon készült, házi tormához a legjobb ötleteket.

Szerző Sors Edina

A tormát - a húsvéti időszakra mindenképp - könnyen beszerezheted a különféle szupermarketekben. Ha nem lenne szerencséd, akkor a piacokon tuti megtalálod. A tormát már az ünnepek előtt bátran vedd meg, nem túl világos helyen, viszonylag sokáig jól eláll, de ha biztosra szeretnél menni, akkor a felhasználásig tedd nyugodtan a hűtőbe.

Fresh,And,Grated,Horseradish,In,Wooden,Bowl,With,Parsley,On
Fotó: Eskymaks / Shutterstock A torma nem hiányozhat a húsvéti asztalról

1. Áztatás

Mielőtt a tormát felhasználnád, legalább egy órára áztasd vízbe. Úgy reszelheted le könnyen, ha valamilyen robotgépet veszel igénybe, mivel a torma erejét adó mustárolaj egész tuti megríkat, ha te akarod lereszelni. Ennek elkerülésre rengetek népi praktika van, a legjobb megoldások közé tartozik a síszemüveg vagy a búvárszemüveg.

2. Lágyítás

Ha a megszokott torma számodra túl erős, vagy a gyerekek is megkóstolnák, akkor készíts inkább visszafogottabb tormás kencéket. A klasszikus tejszínes torma mellett készíthetsz majonézzel, tejföllel, almával, vagy céklával kevert tormát is. Az erejét úgy is szabályozhatod, hogy a fogyasztást megelőző két-három nappal korábban reszeld le, így a torma egy kicsit veszít erejéből.

3. Vedd el a torma erejét!

Akkor is veszít az erejéből a torma, ha a reszelés után nem feded be, hanem hagyod, hogy szellőzzön. Adj hozzá alkoholt, ecetet- vagy citromsavat. Ehhez használj mézet, igazán jól harmonizál a tormával. Választhatod módszernek még azt is, ha leforrázod. Ehhez fűszeres levet készíts elő és adj hozzá egy kis ecetet, majd  a frissen reszelt tormát ezzel öntsd le. 

+1 hasznos tipp:

Ha szeretnéd, hogy ne veszítse el a torma az erejét, akkor fóliázd le, tedd fedeles, jól zárható dobozba, esetleg csatos- vagy befőttes üvegbe.

Tudtad? 

 A torma remek étvágygerjesztő, emésztést elősegítő, puffadást gátló. Fokozza a nyál-, a gyomor- és a bélnedvek képződését. Vizelethajtó, káliumtartalma serkenti a vesék működését. Sőt, vese-és húgyúti fertőzések, bronchitis esetén reszelt torma fogyasztása ajánlott gyógyírként. Káliumtartalma csökkenti a magas vérnyomást is.

forrás: mindmegette.hu

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek