0°C
4°C

Lázár, Olimpia névnapja

RETRO RÁDIÓ

Ez a titka a jó darált húsnak, ezt neked is tudnod kell

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 04. 29. 15:30

A darált hús magyaros ételek egyik főszereplője, a rakott finomságok alapanyaga. Ha otthon darálod le, nem mindegy,hogy hogyan tárolod!

Nem mindenkinek van otthon húsdarálója, de ha mégis, akkor sem tartozik a kedvencek közé elővenni, használni és elmosogatni. Viszont az otthoni darálás nagy előnye, hogy garantáltan szép és friss húst lehet vele feldolgozni, ráadásul te választod ki, hogy milyen húst darálsz le. A hentesnél előfordul, hogy mindenféle húscafatot, mócsingot is beletesznek.

Raw,Meat,Products.,Veal,Or,Mixed,Homemade,Minced,Meat,With
Fotó: Zu Kamilov / shutterstock

Ezért ha otthon darálod le a húst, kézi vagy elektromos géppel, szuper választás, ha egyszerre egy nagyobb adagot készítesz. A művelet előtt alaposan most le a húst, majd itasd le róla a vizet. Daráld le az egészet, majd azt a rész, amit nem használsz fel azonnal adagokban fagyaszd le. Ha kicsi aprítógéped van, azzal is tudsz darálni: kockázd fel a húst és így maréknyi mennyiséget a készülékbe helyezve pépesítsd. 

A darált hús könnyen romlik, így mindig megfelelően hűtsd!

Ha mégis készen veszel darált húst, akkor olyan hentest válassz, akiben megbízol, és lehetőleg ne előre ledaráltat, hanem olyat kérj, amit a szemed előtt készítenek el. A nagy élelmiszer-hálózatokban a csomagoláson rajta van a zsírtartalom, a gyártási és lejárati idő, ezeket mindig ellenőrizd. Ha nem tetszik a hús színe, inkább ne vedd meg. De egészen biztos, hogy jobban jársz, ha frissen, a piacon veszel húst daráláshoz.

Forrás: videkize.hu

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.