Létrehozva: 2023.01.24.

5 hasznos tipp, hogy kevesebbet költs bevásárláskor

Mindennek brutálisan felment az ára, ezért érdemes résen lenni, ha vásárolni indulsz! Néhány trükkel rengeteget megspórolhatsz, csak egy kevés tudatosság és odafigyelés szükséges.

Az egekben vannak az élelmiszerárak, sokan igyekeznek ott spórolni, ahol csak tudnak. Ma már nem tanácsos rutinból bedobálni a kosárba a megszokott termékeket, mert horrorisztikus lehet a végösszeg a kasszánál; érdemes tudatosan járni a polcok között az üzletben, és csak azt megvenni, ami tényleg szükséges. De nem csak bent az üzletben ajánlott észnél lenni, hanem előre tervezni is, hiszen akár több tízezer forintot is megspórolhatsz így a havi bevásárláson. Mutatunk néhány pénztárcabarát tippet!

Curious,Woman,In,The,Supermarket,With,Shopping,List-,Young,Girl
Tudatossággal rengeteg pénzt meg lehet spórolni. Fotó: Nicoleta Ionescu / Shutterstock

1. Tudd le egy körben

A nagybevásárlás ugyan egyszerre nagyobb kiadásnak tűnik, de hosszú távon megéri, hiszen ha minden nap boltba kell menned, kisebb eséllyel találod meg az akciókat, ráadásul nagyobb az esély arra, hogy olyasmi is a kosaradba kerülhet, amire nincs szükséged, csak éppen megtetszett. Sok helyen ráadásul, ha nagy tételben vásárolsz, olcsóbbak a termékek. 

2. Figyeld az akciókat

Ma már minden áruház akciós újságja elérhető az interneten; ha bevásárlást tervezel, érdemes körülnézni, hol a legolcsóbb, amit meg kell venned. Ugyanakkor érdemes az akciós árakat összehasonlítani a korábbiakkal, vagy más üzletek kínálatával, mert nem mindig ezekkel jársz anyagilag jobban.

3. Töltsd fel a kamrát

Hatalmas segítség, ha van otthon egy-két hétre való tartós élelmiszer, hiszen így egyrészt tudod, hogy mindig van mihez nyúlni, másrészt nem kell boltba szaladgálni, ha valami elfogyott otthon. Vásárolj be akciós konzervekből – bab, borsó, kukorica –, legyen mindig liszt, olaj, cukor és tészta a kamrában. Emellett érdemes olyan tartós élelmiszereket venni, amit szeret a család, így, ha kifogysz az alapanyagokból, a kamrában található dolgokból bármikor össze tudsz dobni egy ebédet. Időnként pótold, amit elhasználtál; ezzel a módszerrel rengeteget tudsz spórolni.

4. Állj ellen a csábításnak

Míg az ember igyekszik minél kevesebbet költeni, a szupermarketekben minden azt a célt szolgálja, hogy minél több pénzt hagyj ott. Például az, hogy az akciós termékek a bejáratnál vannak, vagy, hogy a kasszánál nehézkes megfordulni, vagy akár az, hogy nincsenek ablakok. Érdemes tehát nagyon tudatosan járni a polcok között; a legjobb, ha viszed magaddal a bevásárlólistádat, és ragaszkodsz a rajta található tételeken. Bár van olyan akciós termék, amit nem lehet otthagyni, általában jobb ellenállni a kísértésnek.

5. Látogass ki a piacra

Sokszor olcsóbban juthatsz a helyi piacon az élelmiszerekhez, mint a nagyobb üzletekben, hiszen utóbbiaknál a szállítási költség is nagyot dobhat az árakon. A termelői piacoknak az az előnye is megvan, hogy friss, minőségi árut vehetsz, így érdemes ott is tenni egy beszerzőkörutat.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg - a csodálatos Cserháti Zsuzsa szenvedései

origo.hu

20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

borsonline.hu

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

origo.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OTTHONKA

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

OTTHONKA

Ez történik a kenyérrel, ha zellert teszel mellé

OTTHONKA

Így gondozd most az epret, hogy májusra gyönyörű termésed legyen

OTTHONKA

Ha így gondozod a muskátlit, soha többet nem sárgulnak majd a levelei

OTTHONKA

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

OTTHONKA

Mutatjuk, miért érdemes lakást venni a körúton

OTTHONKA

Ultrahanggal a vakondok ellen? Ez tényleg működik!

OTTHONKA

Így választhatsz jó zöldségpalántákat