RETRO RÁDIÓ

Ettől a hozzávalótól lesz egészen isteni a krumplipüré

Létrehozva2022. 09. 17. 10:40

Mindenki szereti ezt a köretet, de miért ne lehetne felturbózni egy kicsit?! Ha már unjátok a hagyományos változatot, mutatunk néhány mennyei variációt!

Nélküle nincs sült csirke vagy rántott hús: a jó krumplipüré krémes, fantasztikusan finom, és ritka, hogy maradna belőle másnapra! Annak ellenére, hogy önmagában is isteni, érdemes feldobni egy kicsit, hiszen ilyenkor ősszel rengeteg zöld leveles zöldség terem – de egy csipet sajt is megteszi a magáét. A látvány mutatós, az ízek pedig magukért beszélnek! Mutatjuk, mivel érdemes egy kicsit megbolondítani a krumplipürét!

Close-up,Of,Preparing,Mashed,Potato,In,Steel,Bowl
Fotó: Shutterstock

1. Snidlinges/újhagymás krumplipüré

Mashed,Potatoes,-,Food,Photography
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 2 dl tej
  • 2 dkg margarin vagy vaj
  • 2 csokor snidling
  • ízlés szerint só és bors

Elkészítés: 

  • Főzd meg sós vízben a felkockázott krumplit, majd szűrd le, és hagyd szikkadni egy kicsit. Törd át krumplinyomóval, keverd bele a borsot, vajat és a tejet. Akkor jó, ha habos; de fontos, hogy ne gépet használj a keveréshez! 
  • Vágd apróra a snidlinget, majd forgasd bele a kész krumplipürébe.

2. Spenótos krumplipüré

Baked,Chicken,Breast,,Mashed,Potatoes,With,Creamy,Spinach,On,A
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • fél kg spenótlevél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • ízlés szerint só és bors

Elkészítés: 

  • Miközben fő a felkockázott krumpli, darabold fel a spenótot, és fonnyaszd meg kevés olívaolajon. Reszeld le a fokhagymagerezdeket, add hozzá a spenóthoz, és együtt párold őket pár percig.
  • Készítsd el a krumplipürét a vajjal és a tejjel, majd keverd hozzá a tejfölt, a spenótot, és tedd a tűzhelyre. Egyet rottyants rajta, majd tálalhatod is.

3. Sajtos krumplipüré

Loaded,Mashed,Potato,Casserole.,Selective,Focus.,Vegetarian,Dish.
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 2 dl tej
  • 2 dkg vaj
  • 5 dkg kemény sajt
  • szerecsendió
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 ek snidling

Elkészítés

  • Készítsd el a krumplipürét, majd, miután hozzáadtad a tejet és a vajat, reszelj bele egy kevés szerecsendiót, és keverj bele 2 dkg reszelt sajtot. 
  • Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokra, majd tedd a sajtos krumplipürét egy tűzálló tálba, és a maradék sajtot reszeld a tetejére. 20-30 percig süsd; figyeld közben a sajtot a tetején, ha már aranybarnára sült, akkor jó.
  • Tálaláskor szórd meg a tetejét apróra vágott snidlinggel.
Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.