OTTHONKA

Szerző Sors Edina

2 hónapja

A legjobb módszer, hogy a befőttesüvegekről maradéktalanul eltűnjön a címke

Fantasztikus trükköt mutatunk, ismét segítségül hívjuk a szódabikarbónát!

Szerző Sors Edina

Itt az ideje a nyári befőzéseknek, a gyümölcsök érnek, szinte minden hétvégén készülhetsz a télre. Ha pedig befőzés, akkor üvegre is szükséged lesz. Ha eleget összegyűjtöttél egész évben, akkor már csak a rajtuk lévő címkétől kell gyorsan megszabadulnod, hogy a házi finomságok tökéletes üvegekbe kerülhessenek. 

Assortment,Of,Sweet,Jams,And,Seasonal,Fruits,,Closeup
Fotó: Shutterstock

A címkéket sokszor könnyen el tudod távolítani, de gyakran előfordul, hogy miután a papír leázott, az üvegen makacsul ott marad a korábbi ragasztó. Az ilyen üveget hiába áztatod, vagy vakargatod késsel, nem és nem engedelmeskedik... Kapd hát elő a csodaszert, hisz a legjobb választás ismét a szódabikarbóna.

 

Készíts szódabikarbóna-pasztát!

Baking,Soda,With,Sponge,And,Towel,For,Effective,And,Safe
Fotó: Shutterstock

Keverj össze 4 teáskanál szódabikarbónát és 2,5 evőkanál olajat. Tépd le a címkét az üvegről, majd rakd forró víz alá az üveget, aztán egy kis szivacsra rakj a pasztából és dörzsöld le a makacs ragasztót is.

 

Ez is lehet jó megoldás:

Ha van időd, akkor más módszerrel is eltávolíthatod a címkét és a ragasztóanyagot. Engedj forró vizet a mosogatóba, és szórj bele két evőkanál szódabikarbónát. Áztasd az üveget 2-3 órán keresztül, majd a ragasztós címke könnyen lehúzhatóvá válik.

 

Szerző Sors Edina

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!