Létrehozva: 2022.02.23.

3 szuper és olcsó otthoni tipp, ha rajtad is eluralkodott a februári lehangoltság (x)

Sokan tűkön ülve várjuk már a tavasz beköszöntét, amikor a természet egy szebb arcát mutatja meg a világnak. Februárban még gyakran mutatkozik meg a télies jelleg, hiszen jellemzően évünk egyik leghidegebb, legborúsabb időszaka ez. A napos órák száma elenyésző, az ég sokszor borongós, gyakran fúj hideg szél, amely által könnyen levertnek és fáradékonynak érezhetjük magunkat.

Szerző Ripost

 

 

Tudtátok, hogy felmérések alapján februárban vagyunk leginkább hajlamosak a melankolikus, szomorúbb zeneszámok hallgatására? A csillagászati tavasz kezdete március 21., amikor bekövetkezik a nap-éj egyenlőség. Addig majd még közel egy hónap van hátra, így érdemes a legjobbat kihozni ebből a szobába maradásra kényszerítő időből is.

Fotó: pexels

 

 

Dobd fel a lakásodat apró, színes elemekkel!

A téli hónapok szürkeségét ellensúlyozhatod vidám színekkel, amelyek teljesen képesek átalakítani a belső terek hangulatát. Nem kell feltétlenül nagy összeget áldoznod erre, hiszen olcsó és egyszerű dekorációs elemekkel is fel tudod dobni a lakásodat, ezzel a saját közérzeted is.

A puff azon dekorációs elemek egyike, amely még hasznos is lehet. Ha nincs kedved végigsétálni a legnagyobb bútoráruházak irányított folyosóin, nézd meg a Pepco újságot ! Kedvező áron találni puffokat velúr bevonattal és díszes fémpánttal.     Érdemes a színek összhangjában is gondolkodnunk, hiszen így érhető el a legharmonikusabb összkép. Egy divatos puff mellé jó dekorelem lehet a párnahuzat, amely divatos szürke, rózsaszín és sötétkék színben is található.

Fotó: pexels

Dekorálj hozzád illő növényekkel!

A dekornövények segítenek abban, hogy élettel telibbnek tűnjön a lakásunk. Emellett bizonyítottan közérzetjavító hatással is bírnak, hiszen megnyugtatóan hatnak az elménkre, a levegőt is tisztábbá teszik, növelik a páratartalmat. Igaz, hogy egyes virágok már több figyelmet igényelnek, hiszen nem mindegy, hogy hol helyezzük el a lakásban a megfelelő fényhez jutás végett, emellett állandó öntözést is igényelnek, tekintve, hogy nem élettelen elemekről van szó. Annak eldöntésében, hogy pontosan milyen virág volna számodra a legideálisabb, mely növények érzik jól magukat a polcodon, az Otthon&Megoldások bejegyzése nagy segítséget nyújthat, hiszen bejegyzésükben összeválogatták azokat a növényeket, amelyek gondozása nem igényel sok fáradalmat. Megfelelő odafigyelés mellett segít a vidám és stílusos összkép kialakításában. S persze egy passzoló virágkaspó is közrejátszhat a harmóniaépítésben.

 

Fotó: pexels

D.I.Y = Azaz, Do It Yourself!

A „Csináld magad” ötletek kicsik és nagyok számára egyaránt örömet szereznek, hiszen akár az egész család bevonásával, közös programként is elvégezhető ez a kreatív tevékenység. Szintén egy költséghatékony módja környezetünk felélénkítésének, érdemes elsősorban otthon körülnéznünk, hogy mi az, amit újra tudnánk hasznosítani. Alacsony beruházásigényű, egyedi és testreszabott dekorelemeket tudunk készíteni, ezzel fejlesztve a kreativitásunkat. Jogosan érezhetjük büszkének magunkat, ha egy saját kezűleg készített dekorelem ékesíti lakásunkat. Teljesen egyszerű és hétköznapi elemekből, mint például egy gyertya, könnyedén tudunk készíteni rendkívül hangulatos asztali dekorációkat. Inspiráló ötleteket vehetünk szemügyre a Hulladékvadász honlapján, megmutatva azt, hogy egy letisztult, szimpla alapanyag milyen sokféleképpen variálható, és hogy filléres megoldásokból is lehet szépet alkotni.

(x)

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megszólalt a saját edzőjét bohócnak nevező magyar hokis a szenzációs feljutás után

origo.hu

Olaszország válaszolt Macron őrült, világháborús tervére

metropol.hu

Most aztán foghatja a fejét Marco Rossi: Ádám Martinról van szó

hirtv.hu

Gyurcsány egykori minisztere is felbukkant Magyar Péter mögött

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

magyarnemzet.hu

Nézze meg a magyar válogatott feljutást érő győztes gólját!

origo.hu

Áttetsző felsőben mutogatja hatalmas melleit Metzker Viki - kép

travelo.hu

Itt a friss lista, hol vigyázz a leginkább a zsebtolvajokkal!

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

ripost.hu

Megsúgták az égiek, a pénz miatt nem stresszel ez a 3 csillagjegy!

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

ripost.hu

Brutális buszbaleset Budapesten: ezekben a percekben is zajlik a mentés

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OTTHONKA

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

OTTHONKA

Ez történik a kenyérrel, ha zellert teszel mellé

OTTHONKA

Így gondozd most az epret, hogy májusra gyönyörű termésed legyen

OTTHONKA

Ha így gondozod a muskátlit, soha többet nem sárgulnak majd a levelei

OTTHONKA

Fodrozódik az őszibarack levele? Így mentsd meg a termést

OTTHONKA

Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

OTTHONKA

Így ültesd át végleges helyére a paradicsompalántát, hogy bő termésed legyen

OTTHONKA

Sokkal tovább friss marad az eper, ha kipróbálod ezt az egyszerű trükköt