kulcsár edina
Mindenki tud tyúkhúslevest főzni. De mi a titka a legfinomabb nagyi féle verziónak? Mitől ragyog a levese? Most megtudhatod.
Szeretnél isteni ízű levest főzni ebédre? A hétvégén kihagyhatatlan egy nagy tányér húsleves. Ha az alábbi apró trükkökre odafigyelsz, tökéletes lesz az asztalon a tyúkhúsleves!
A szép sárga szín titka a lassú, gyöngyöző főzésmód. Így lesz idő rá, hogy kioldódjanak az ízek, a színek. Nagyanyáink azért titokban fokozták ezt az arany hatást: akinek telt rá, az sáfrányt, a szerényebb háztartásokban annak olcsóbb változatát, a kurkumát vetették be ehhez. Van, aki a vöröshagymát főzi bele héjastól. (Persze a legkülső héj nélkül).
De mitől lesz olyan átlátszóan tiszta?
Jó étvágyat !