RETRO RÁDIÓ

Így melegítsd mikróban a rántott húst, nem lesz cipőtalp

Így melegítsd mikróban a rántott húst, nem lesz cipőtalp
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2021. 02. 19. 13:00

A rántott húsnál nincs jobb ebéd! Így lesz friss az étel még másnapra is. Ezek a tippek seítenek!

A rántott hús kicsik és nagyok kedvence, ami nem csoda hisz az íze és az illata is varázslatos. De, mit lehetne tenni, hogy másnap is friss legyen? Ezeket a trükköket mindenképp próbáld ki! Így lesz ismét ropogós ez a fantasztikus étel. Még akkor is, ha a húst esetleg a mikróban melegíted fel.

Fotó: pixabay.com

1. Rántott hús mikróban

Roppant egyszerű a megoldás. Vedd ki a hűtőböl a húst, egy kevéske vízet tegyél rá, és mehet is a mikróba másfél percre. Felfrissülve tálalhatod az ebédhez. Köretnek krumplit, rizst, salátát is tehetsz mellé. Ez már a te döntésed.

2. Sütőben

Vedd elő a hűtőszekrényből, tedd alufóliába a húsokat. A sütőt melegítsd elő 200 C fokra. Grill fokozaton a fűtőszálakhoz közel téve, oldalanként 5-5 percen keresztül melegítsd meg. Ismét olyan lesz, mintha most készítetted volna frissen.

Te tudtad?

Kutatások szerint a bundázott sült már a középkori spanyol szakács könyvekben is szerepelt chuleta andaluza elnevezéssel. A húst lisztben, felvert tojáslében és kenyérmorzsába megforgatták és aranyszínűre sütötték. A hús „aranyozása” hosszú ideig volt divatban a bizánci utvarban, ahol valódi aranyporral vonták be a hússzeleteket. Andalúziából vették át a panírozást az itáliai fényűző udvarok. 1476-ban Benedetto Salutati firenzei bankár aranyporba forgatott mandulás kalácsot szolgáltatott fel azon a lakomán, melyet a nápolyi király tiszteletére adott. Így került a panírozás szokása Milánóba is onnan pedig a bécsi udvarba.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.