kulcsár edina
Bizony nem te vagy az első, akinél ez előfordult! Az ünnepi forgatagban nem ritka, hogy a töltött káposzta odakozmál vagy megég egy hús. Íme néhány ötlet, ami nagy segítség lehet karácsonykor!
Ne keseredj el, ha odakozmált az étel! Sokszor meg lehet még menteni! Íme néhány karácsonykor is alkalmazható tipp.
1. Vedd le azonnal a tűzről a fazekat, és óvatosan öntsd át egy másik edénybe. Figyelj oda, hogy a leégett részből semmi ne kerüljön át a tiszta lábosba. Az odakozmált edényt, ezután sűrgősen áztasd be!
2. Kellemetlen szaga lett az ételnek? Vedd el az égett ízt! Tedd át új lábasba a maradék még használható ételt, piríts meg két szelet kenyeret. Helyezd a gőzölgő étel fölé, majd fedd le egy konyharuhával. A kenyér magába szívja a kellemetlen bűzt.
3. Ha az egészben sült hús égett meg egy kicsit, azt is tedd át egy másik edénybe. Önts rá zsírt, de a leégett részt hozzá ne tedd! Adj hozzá egy kis apróra vágott vöröshagymát, ez magába szívja majd a szagokat.