RETRO RÁDIÓ

Teljes döbbenet: Világbajnok lett a magyar csoki

Teljes döbbenet: Világbajnok lett a magyar csoki
Fehér Virág
Szerző
Fehér Virág
Létrehozva2019. 04. 07. 21:45

Elképesztõ, mit mûvelt a kis magyar csokimanufaktúra a neves nemzetközi versenyen! Úgy hullottak a Budapesten készülõ bonbonokért és csokikért a csodálatos érmek, mint égbõl az esõ! Legyünk büszkék, éljen a finom magyar csoki!

Elképesztőt villantottak a kézműves magyar csokoládék néhány napja az Olaszországban megrendezett rangos csokoládéversenyen, az International Chocolate Awards-on. Az idei évben összevontan zajlott a kelet-európai és mediterrán térség versenyzőinek selejtezője, ahol igen komoly vetélytársak között kellett helyt állni. Szereplésünk pedig újabb díjesővel végződött.

A firenzei díjátadón összesen 11 elismerést szerzett a manufaktúra - két olyan termék is kiemelkedően szerepelt, amelyek korábban még nem kaptak díjat. Első aranyérmes lett az Étcsokoládéba mártott kandírozott gyömbér, ezüstérmes a Falatnyi étcsokoládé lapocskák málna töltelékkel, amely még csak nemrég, 2019 elején debütált.

7 további, már díjnyertes terméket ismert el ismét a nemzetközi zsűri, amely kapcsán Mészáros Gábor, a chocoMe alapítója és tulajdonosa a következőt nyilatkozta: “Ezekkel a csokoládékkal 3-4 vagy akár 5 évvel ezelőtt neveztünk és kaptunk díjakat. Úgy gondoltam, hogy ennyi idő elteltével ismét szükséges a megmérettetés a versenyen, hogy bizonyíthassuk, a chocoMe minősége továbbra is kiemelkedő az egyre erősödő nemzetközi mezőnyben is.”

A manufaktúra idén két különdíjat is nyert, amelyekkel kiemelt hangsúly került a csokoládéköltemények különlegességére, világviszonylatban is páratlan receptúrájára. A “Legjobb recept” díját a Madagaszkári vadborsos étcsokoládéval és kakaóporral bevont mandula kapta, valamint ugyanez a termék érdemelte ki a “CRAFT” különdíjat is,

amellyel a legkiemelkedőbb gondossággal, alapossággal, odafigyeléssel és körültekintéssel kivitelezett terméket jutalmazzák.

A sikerekhez hozzátartozik, hogy - a nemzetközi elismeréseken túl - a chocoMe két hatalmas bókot is kapott, méghozzá a verseny főszervezőjétől, Monica Meschinitől: a neves olasz csokoládéítész Mészáros Gábort “Drazsémágusnak” nevezte, valamint az aranyérmes termékről kijelentette, hogy ez a

a világ legjobb csokoládéval bevont gyömbérje.

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.