3 éve

Szórj szódabikarbónát a tapétára - eszméletlen az eredmény!

Fantasztikus a hatása ennek a szuper trükknek!

Amikor azt hinnénk, hogy a szódabikarbóna már nem tud több kellemes meglepetést okozni, akkor újra és újra kiderül, hogy ez bizony tévedés.

A következő tippek nem csak egyszerűek és olcsók, de nagyon hatásosak is!

1. Szórd a tapétára!

Az ujjlenyomatok, a tenyér és a bőr egyéb felületei által hagyott nyomok eltüntetése nem lehetetlen! A tapéta ismét újként tündököl majd, ha egy enyhén benedvesített mosogatószivacsra szódabikarbónát szórsz, ezzel átdörzsölöd a maszatot, majd szárazra törlöd egy puha ronggyal.

2. Szórd a babra

Ha szárazbabból vagy lencséből, esetleg sárgaborsóból szeretnél ételt készíteni, de nincs elég időd rá, hogy megpuhítsd rendesen az előáztatásban, akkor szórj a vízbe egy csipet szódabikarbónát, és jóval gyorsabban lesz puha az állaga.

Mutatjuk a többi tippet is! LAPOZZ!


3. Szórd a forró vízbe

Ha odaégett az étel, és nyomot hagyott a lábosban, akkor forralj vizet, szórj bele fél csésze szódabikarbónát, és hagyd forrni az égett edénybe a keveréket pár percig. Ezután vedd le a tűzhelyről és hagyd, hogy ázzon egy éjszakán át. Másnap meglepően könnyű mozdulatokkal tudod ragyogóvá mosogatni a fazekat vagy serpenyőt.

4. Szórd a mosogatógépbe

Kellemetlen szagok lengik körül a mosogatógéped? Ráférne a készülékre egy mélytisztítás? Akkor egyszerűen szórj szódabikarbónát a gépbe, és ezzel futtass végig egy üres programot a gépen. Remekül tisztít és fertőtlenít.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!