Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2018.01.13.

Tedd a citromot a mikróba és megdöbbensz!

Elképzelhetetlen a háztartás mikrohullámú sütõ nélkül, pedig legtöbben csak melegítünk benne. Pedig még rengeteg mindenre lehet használni, mutatjuk a legjobb trükköket!

Ezt a mindennapos, melegítésre használt konyhai eszköz számtalan módon megkönnyítheti az életünket, nemcsak arra jó, hogy megmelegítse a kávénkat vagy az ebédünket. Mutatunk néhány tuti trükköt!

1. Könnyebben megadja magát a citrom!

Sokkal több levet facsarhatsz ki, ha berakod fél percre a mikróba a félbevágott citromot vagy narancsot – ugyanis megpuhulnak a rostok, és így több lé távozik.

2. Egész éjszaka áztatod a lencsét? Többé nem kell!

A mikró ebben is segít: ha a babot vagy lencsét szódabikarbónás vízbe teszed hőálló tálban, és az egészet bedobod a mikróba 10 percre, könnyebben meg fognak főni; pont úgy, mintha egész éjszaka vízben álltak volna.

3. Te is sírsz hagymaszeletelés közben?

Ha levágod a hagyma végét, és beteszed a mikróba fél percre, rengeteg könnyet spórolhatsz meg. Ugyanis így távoznak a hagyma belsejéből azok a gőzök, amik megríkatnak.

4. Nem kell lemondanod a pirított magvakról.

Ha nincs kedved a tűzhelyen vacakolni velük, dobd be a mandulát, mogyorót, diót vagy fenyőmagot a mikróba, és takard le egy papírtörlővel a tálat! Öt perc után nézd meg, megpirultak-e; hamar kész a finom nassolnivaló.

5. Ha a hajadat téped paradicsomhámozás közben

Megvan a kép, ahogy a kés hegyével kapargatod le a héjat, és még hátra van egy kilónyi szenvedés? Ha a barackot, vagy paradicsomot megmikrózod fél perc alatt, könnyen lejön a héjuk, nem kell vacakolnod velük.

6. Kiszáradt pizzaszelet, zsömle, kenyér és társai

A szikkadt pékárukat tekerd nedves papírtörlőbe – húsz másodperc alatt megpuhulnak a mikróban. Ha nem akarsz törlőt használni, dobj be melléjük egy pohár vizet, és az eredmény ugyanaz lesz.

7. És ne feledkezzünk meg a mikróról sem!

Pofonegyszerű kitakarítani, ha egy fél citrom levét kifacsarod, hőálló tálban vizet keversz hozzá, és beteszed öt percre! A savas gőznek hála, az odaszáradt, zsíros foltokat már csak le kell törölnöd!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek