tóth gabi
Elképzelhetetlen a háztartás mikrohullámú sütõ nélkül, pedig legtöbben csak melegítünk benne. Pedig még rengeteg mindenre lehet használni, mutatjuk a legjobb trükköket!
Ezt a mindennapos, melegítésre használt konyhai eszköz számtalan módon megkönnyítheti az életünket, nemcsak arra jó, hogy megmelegítse a kávénkat vagy az ebédünket. Mutatunk néhány tuti trükköt!
Sokkal több levet facsarhatsz ki, ha berakod fél percre a mikróba a félbevágott citromot vagy narancsot – ugyanis megpuhulnak a rostok, és így több lé távozik.
A mikró ebben is segít: ha a babot vagy lencsét szódabikarbónás vízbe teszed hőálló tálban, és az egészet bedobod a mikróba 10 percre, könnyebben meg fognak főni; pont úgy, mintha egész éjszaka vízben álltak volna.
Ha levágod a hagyma végét, és beteszed a mikróba fél percre, rengeteg könnyet spórolhatsz meg. Ugyanis így távoznak a hagyma belsejéből azok a gőzök, amik megríkatnak.
Ha nincs kedved a tűzhelyen vacakolni velük, dobd be a mandulát, mogyorót, diót vagy fenyőmagot a mikróba, és takard le egy papírtörlővel a tálat! Öt perc után nézd meg, megpirultak-e; hamar kész a finom nassolnivaló.
Megvan a kép, ahogy a kés hegyével kapargatod le a héjat, és még hátra van egy kilónyi szenvedés? Ha a barackot, vagy paradicsomot megmikrózod fél perc alatt, könnyen lejön a héjuk, nem kell vacakolnod velük.
A szikkadt pékárukat tekerd nedves papírtörlőbe – húsz másodperc alatt megpuhulnak a mikróban. Ha nem akarsz törlőt használni, dobj be melléjük egy pohár vizet, és az eredmény ugyanaz lesz.
Pofonegyszerű kitakarítani, ha egy fél citrom levét kifacsarod, hőálló tálban vizet keversz hozzá, és beteszed öt percre! A savas gőznek hála, az odaszáradt, zsíros foltokat már csak le kell törölnöd!