RETRO RÁDIÓ

Tedd a fokhagymát a mikróba, és tátva marad a szád

Tedd a fokhagymát a mikróba, és tátva marad a szád
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 09. 27. 19:50

Naponta melegítünk a mikróban, de a felét se használjuk ki a képességeinek. Pedig jó néhány trükk van, amivel megkönnyítheted a konyhai munkát. Ezekbõl szedtünk össze néhányat.

A mikrohullámú sütő milliók életét könnyíti meg, jó tudni, hogy a készülék melegítésen kívül rengeteg mindenre használható. Mutatjuk, mire lehet még jó; ugyanis ez a nagyszerű eszköz jóval többre képes!

1. Kenyérfélék puhítása

Ha a tegnap este rendelt pizza maradékát szeretnéd felmelegíteni, tuti, hogy nem életed legjobb kulináris élménye vár rád: a pizzaszelet nagyon ki tud száradni, és rágcsálás közben nem hogy az étvágyadat, de az életkedvedet is elveszted. Hogy ne járj így, nedvesítsd be a kiszáradt tésztát és mikrózd meg. Szuperül megpuhul a tésztája, de ez a trükk bármilyen pékárunál működik!

2. Fokhagyma pucolás

Ez az egyik legmacerásabb konyhai művelet, a fokhagyma ugyanis nehezen adja meg magát: mindenre ráragadnak a kis héjdarabok, ragacsosak és büdösek lesznek az ujjaid. De ha beteszed a fokhagymagerezdeket a mikróba 15 másodpercre, a hő hatására kimegy belőlük a nedvesség, és pillanatok alatt leválik a héjuk!

3. Citromfacsarás

Több erő kell hozzá, mint amennyit gondolna az ember, van, aki félbe is hagyja, és sok értékes citromlé kerül a kukába. Ha beteszed a félbevágott citromot 10-20 másodpercre a mikróba, lágyulnak a rostok, és könnyebb kifacsarni a levet.

4. Hagymapucolás könny nélkül

Szoktál sírni hagymapucolás közben? Ha levágod a hagymák két végét, beteszed őket a mikróba 30 másodpercre, minden gáz kiszáll belőlük, ami könnyeket okoz. Így vágáskor már nem fognak téged gyötörni.

5. Edénypróba

A legtöbbre rá van írva, de némelyiknél azért el tud bizonytalanodni az ember. Íme a trükk: állíts az edénybe egy vízzel teli poharat, majd tedd a mikróba. Két-három másodpercig melegítsd. Ha forró lett a víz, és az edény hideg maradt, akkor bátran melegíthetsz benne. Viszont ha felforrósodott az edény, felejtsd el, hogy a mikróba teszed!

6. Hüvelyesek puhítása

Ha elfelejtetted éjszaka beáztatni őket, fogj egy edényt, tedd bele a babot vagy lencsét, öntsd fel vízzel, adj hozzá egy csipet szódabikarbónát, és 10 percig melegítsd! 30-40 perc pihenés után már főzheted is a levest vagy főzeléket!

7. Méz szelídítése

Van, aki imádja, de bizonyos recepteknél nem tudsz vele dolgozni, így kezdened kell vele valamit. Ha beteszed a mikróba két percre (az üvegről feltétlen vedd le a fedőt), újra lágy és aranysárga lesz a mézed, mintha friss lenne.

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.