tóth gabi
Szeretnéd, ha mindig lenne otthon friss, harmatos újhagymád? Csak annyit kell tenned, hogy nem eszed meg az egészet, és máris nõhetnek a finom hagymaszárak az ablakban!
Ha újhagymát eszel, hagyd meg az alsó, fehér, gömbölyű részét. Egy marékkal fogj belőlük csokorba - befőttes gumival akár egymáshoz is erősítheted őket.
Önts egy pohárba ujjnyi magasságban vizet, ebbe állítsd bele a hagymavégeket. Ettől kezdve nincs más dolgod, mint várni pár napot. Az eredmény el fog bűvölni, a hagymákból ugyanis alig egy hét alatt új, zöld szárak nőnek majd, két hét alatt pedig ehető nagyságúra fejlődnek.
Vagyis mindez azt jelenti, hogy nem kell többé újhagymát venned, egyszerűen megtermeled magadnak a hagymaszárakat az ablakban.
Ha szükséged van egy kis friss levélre, vágj le annyit, amennyit szeretnél, majd hagyd, hogy újranőjön megint. Csak ne felejtsd el a vizet egy-két naponta pótolni!