tóth gabi
Illatos és gyönyörû dekorációt varázsolhatsz csupa természetes hozzávalóból pillanatok alatt!
Nemcsak karácsonyra ajánljuk ezt az egyszerű dekorációt. Isteni illatot varázsolhatsz az egész lakásba ezzel a rafinált kis kiegészítővel.
Ráadásul alapanyagokért sem kell szaladgálnod, hiszen minden adott hozzá a te konyhádban is!
Lássuk hogyan készül ez a szép mécses!
Hozzávalók:
1 narancs héja
olívaolaj
babérlevél (vagy más friss fűszer)
Így készítsd el:
1. A narancs héját a gyümölcs középvonalában vágd be végig egy kés hegyével.
2. Óvatosan hámozd meg a narancsot úgy, hogy a gyümölcs közepén futó fehér "köldökzsinór" ne szakadjon el a héjtól - ez lesz a kanóc.
3. A narancshéj-kelyhet töltsd fel félig olívaolajjal.
3. Helyezd bele az olajba a fűszert.
4. Kend be a kanócot is és gyújtsd meg a mécsesedet!
5. A narancs másik feléből elkészítheted a mécsestartó tetejét: a közepét vágd ki, hogy kapjon oxigént a láng. Körben pedig díszítsd szegfűszeggel, így igazán finom illatos lesz a mécsesed.
Nemcsak dekoratív, de igazi karácsonyhangulatot teremt!