Létrehozva: 2016.10.16.

Egyetlen trükkel megtisztíthatod a sajtreszelőt! Nincs több bosszúság!

Imádod a tésztákat, de eleged van a sajtreszelõ tisztításából? Ezzel az egyszerû praktikával teljesen tiszta lesz egy szempillantás alatt.

Veled is előfordult már, hogy megkívántál egy adag finom tésztát, de nem volt kedved bíbelődni a sajtreszelővel, mert tudtad, hogy mennyi piszokkal jár és utána vakargathatod róla a darabokat? Mostantól ennek vége, ugyanis ezzel a trükkel gyerekjáték lesz a mosogatás.

Hagyd megszáradni!

Ha hagyod rászáradni a darabokat, ha hiszed, ha nem, sokkal könnyebb dolgod lesz. Ugyanis így a kemény részecskék egyben lepattannak a fémről, ha fogsz egy keményebb sörtéjű ecsetet vagy kefét, és azzal végigsimítod a lyukakat és az egész felületet. A szálak behatolnak majd a nyílásokba és kiszedik a szennyeződéseket.

A reszelő éles részei pedig nem tesznek kárt az ecsetben, nem úgy mint a szivacsban, ha azt véletlenül lefelé is húzod mosogatás közben.

 

Ha maszatosabb ételt reszelsz, például fokhagymát a legjobb ha beáztatod mielőtt nekiállsz a tisztításnak. Ugyanúgy használhatsz ecsetet vagy egy kisebb körömkefét.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek