tóth gabi
Imádod a tésztákat, de eleged van a sajtreszelõ tisztításából? Ezzel az egyszerû praktikával teljesen tiszta lesz egy szempillantás alatt.
Veled is előfordult már, hogy megkívántál egy adag finom tésztát, de nem volt kedved bíbelődni a sajtreszelővel, mert tudtad, hogy mennyi piszokkal jár és utána vakargathatod róla a darabokat? Mostantól ennek vége, ugyanis ezzel a trükkel gyerekjáték lesz a mosogatás.
Ha hagyod rászáradni a darabokat, ha hiszed, ha nem, sokkal könnyebb dolgod lesz. Ugyanis így a kemény részecskék egyben lepattannak a fémről, ha fogsz egy keményebb sörtéjű ecsetet vagy kefét, és azzal végigsimítod a lyukakat és az egész felületet. A szálak behatolnak majd a nyílásokba és kiszedik a szennyeződéseket.
A reszelő éles részei pedig nem tesznek kárt az ecsetben, nem úgy mint a szivacsban, ha azt véletlenül lefelé is húzod mosogatás közben.
Ha maszatosabb ételt reszelsz, például fokhagymát a legjobb ha beáztatod mielőtt nekiállsz a tisztításnak. Ugyanúgy használhatsz ecsetet vagy egy kisebb körömkefét.