6 éve

Ezért önts legalább egyszer sós ecetet a farmerodra

Bár manapság divat a kopott, elnyûtt, sõt még a szakadt farmer is, de mégis mutatunk egy trükköt, amivel évekig úgy nézhet ki a kedvenc ruhadarabod, mintha most vásároltad volna.

A farmer különleges bánásmódot igényel, hiszen egyike azoknak a ruhadaraboknak, melyek a legerőteljesebben engedik a színüket, és amelyek könnyen kopnak. Ha sokáig szeretnéd megőrizni a színt, akkor vásárlás után az első mosás előtt a legjobb, ha egy éjszakára sós vízbe áztatod vagy ecet és víz fele-fele arányú keverékébe.

De az is nagyon fontos, hogy mindig fordítsd ki a farmernadrágokat, mielőtt beteszed a mosógépbe, és használj langyos vizes programot.

A farmer színének megőrzése érdekében mindig alacsony hőfokon mosd: 40°C mellett is tiszta lesz az anyag, és így nem veszíti el majd a formáját.

Mosópor helyett érdemes folyékony mosószert használnod, mert az nem rakódik az anyagra eltávolíthatatlannak tűnő fehér foltok formájában.

Az ecetes-sós áztatást egyébként félévente érdemes megismételni, így sokáig újszerű marad a kedvenc ruhadarabod.

Ha leöntötted, leetted valamivel a nadrágod, akkor a foltokkal bánj óvatosan: soha ne kezdd el erősen dörzsölni az anyagot, mert azzal maradandóan károsítod az anyag színét. Inkább próbálkozz egy kis ecetes citromleves áztatással. Ezzel itasd át a foltot, enyhén dörzsöld át puha szivaccsal, majd mosógépben mosd ki a farmert. Sem az ecet, sem pedig a citrom nem fakítja ki az anyagot, a foltot viszont eltávolítják.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!