Létrehozva: 2016.01.09.

Így mentsd meg 2 perc alatt a házasságodat!

A szürke hétköznapok egy idõ után fölébe kerekednek a szerelemnek, egyre több a gond és a vita. És régen rossz, ha a veszekedésekben le akarod gyõzni párodat... Jobb ötletünk van! Megmutatjuk, hogyan hozd helyre a félresiklott házasságot pár perc alatt.

 A szerelem sajnos mulandó és ha nem vigyázol, egy idő után már csak a problémák maradnak a kapcsolatban. Ha pedig a bajokért folyton társadat hibáztatod, tényleg nagy a baj. De gondolod, hogy véletlenül habarodtatok egymásba? Biztos, hogy nem! Adj magatoknak esélyt! Igenis újraéleszthető a régi tűz, mutatjuk hogyan.

Ne a hibákat keresd!

A házasság nem fenékig tejfel. Ez azonban, mikor az oltár előtt álltok csodaszép ruhában, nem jut az eszedbe. Erre az idő tanít majd meg. Egy párkapcsolat sem mentes a buktatóktól. Neked csak annyi a dolgod, hogy ne a negatív, hanem a pozitív dolgokra koncentrálj.

A tudósok szerint ugyanis a hosszú házasság titka pont ebben rejlik.

Tipp: Ne gurulj be, ha a párod nem mosta el maga után a piszkos edényeket, csak betette őket a mosogatóba. Gondolj arra, hogy ezt nem lustaságból tette, hiszen ha ráér és éppen nem rohan a munkába, akkor nem mulasztja el a kötelességeit. Figyelj arra is, hogy a másik mennyi mindent megtesz érted, amit te nem értékelsz igazán. Keresd a pozitivitást minden mozdulatában.   

Tanulj meg csókolni!

Attól, hogy állandó a partnered, még nem kell leszokni a romantikáról vagy épp a csókokról. A házasságok nagy részében a párok háttérbe szorítják az érzelmeiket. Az indok egyszerű, nincs rá idejük. Az arizonai egyetem kutatói épp arra ösztönzik a házastársakat, hogy legalább naponta egyszer csókolják meg egymást. Ez pedig nem a szájra puszit takarja, hanem egy igazi bensőséges csókot. Ez ugyanis boldogsághormonokat szabadít fel a testben, így a felek megelőzhetik a stresszt.

Tipp: Próbáld ki, hogy egy hétig minden nap megöleled és közben megcsókolod a másikat. Érezheted majd, hogy a dühöd elszáll ezzel az aprócska, de csodatévő mozdulattal. A hosszú házasságot alapozod meg, ezzel a kellemes figyelmességgel.  

Ünnepelj!

Az egyik legjobb dolog a házasságban, hogy nemcsak a bánatod, de az örömöd is meg tudod osztani valakivel. Erről azonban sokan elfelejtkeznek, hiszen  csak a problémákra fókuszálnak. Ha pozitív dolog történik a pároddal, ne hagyd figyelmen kívül. Ülj le, hallgasd végig és örülj együtt vele. Ha csak a saját gondjaidat szajkózod, csalódottá teheted.

Tipp: Mindegy, milyen téren értek el sikereket, merjétek megünnepelni. Bontsatok fel egy üveg bort, menjetek el vacsorázni. Ezzel nemcsak tradíciót teremtetek a házasságban, de még közelebb is kerültök egymáshoz. Hiszen a jóban-rosszban nem csak a rosszról szól. Éljétek meg a jót is.

Légy hálás!

A legtöbb ember elfelejti, milyen bűvös hatást fejt ki, ha kifejezed a háládat. Ne félj kimutatni az érzéseidet, hiszen ha a rosszat fel tudod róni a másiknak, meg tudod tenni ezt a jóval is.

Tipp: Lehet, hogy önként, de lehet csak kérésre tesz meg a párod dolgokat. A kiváltó ok mindegy, a legfontosabb, hogy minden pozitív lépésért légy hálás. Nem kell sok hozzá, csak menj és öleld át. Egy odasúgott köszönöm is óriási jelentőségű a házasságban. Ha sokat alkalmazod, láthatod, hogy  a társad egyre többet segít. Ezt pedig a szavak erejével érheted el.

Mindig örüljetek egymásnak!

Butaságnak tűnhet, pedig az évek múlásával egyre kevésbé fejezitek ki azt, hogy örültök a másik jelenlétének. A házaspárok többsége feleslegesnek tartja ezt kimutatni, hiszen úgyis minden napjukat együtt töltik.

Tipp: Ha csak a munka idejére szakadtok el egymástól és tudjátok, hogy délután újra találkozni fogtok, akkor is legyen a viszontlátás bensőséges. Öleljétek meg egymást úgy, mintha egy hete nem találkoztatok volna. Erre a pár percre hagyjátok magatok mögött a munkahelyi gondokat, csak egymásra figyeljetek. Egy mosolynak és egy csóknak varázsereje van.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Németország rendkívüli háborús bejelentése mindent megváltoztat

origo.hu

Zelenszkij őrült üzenetben fenyegeti szövetségeseit

life.hu

Pucérruhában tündökölt Jennifer Lopez a MET-gálán

mandiner.hu

Pankotai Lili megcsúszott, de úgy tűnik, sikerült elballagnia

mindmegette.hu

Több ezer konténer jelenik meg szerte az országban: ezeket tudod benne gyűjteni

vg.hu

Kiugró állampapír-hozamok miatt ziccerhelyzetben a lakást vásárlók

origo.hu

Kiderült az igazság a megcsalásos botrányba keveredett Marics Petiről

astronet.hu

Május havi horoszkóp 2024: nagy fordulatok jönnek

magyarnemzet.hu

Jövő héten érkezik a végrehajtó, bezárhatják a legendás budavári cukrászdákat

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

azenkertem.baon.hu

Mutasd meg a gyönyörű veteményesed, virágos- vagy balkonkerted és nyerj 1 millió forintot!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OTTHONKA

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

OTTHONKA

Ez történik a kenyérrel, ha zellert teszel mellé

OTTHONKA

Így gondozd most az epret, hogy májusra gyönyörű termésed legyen

OTTHONKA

Ha így gondozod a muskátlit, soha többet nem sárgulnak majd a levelei

OTTHONKA

Ebbe a luxuslakásba csak beköltözni kell!

OTTHONKA

Kukacos lesz-e idén a cseresznye, különös megállapítást tett egy gazda

OTTHONKA

Erre figyelj, ha ősz óta nem használtad a fűnyíród

OTTHONKA

Fodrozódik az őszibarack levele? Így mentsd meg a termést