Létrehozva: 2015.12.10.

Mi köze a szódabikarbónának a karácsonyhoz? Mutatjuk!

Néhány éve nagy divat lett szódabikarbónából karácsonyfadíszt készíteni. Most azonban, a recept mellett, mutatunk néhány szuper trükköt is, hogy ebbõl az olcsó alapanyagból mennyi szépséget készíthetsz.

Hozzávalók:

  • 2 egység szódabikarbóna
  • 1 egység (kukorica)keményítő
  • 1+1/4 egység víz
  • Elkészítés:

    A hozzávalókat öntsd egy lábasba, és közepes lángon kezdd el melegíteni. Nagyon hamar elkezd forrni, onnantól kezdve kell nagyon odafigyelned a kavargatásra, amíg a tészta teljesen elválik az edény falától, és összeáll.

    Amikor már krumplipüré állagú, akkor kapard ki egy tányérra,  gyorsan formázz belőle egy gömböt, és azonnal takard le. Betekerheted alufóliába, teheted egy zacskóba, vagy akár dobozba, a lényeg, hogy ne száradjon ki.

    Fontos! Ne kezdj el vele dolgozni, még ha a te kezed bírja is a meleget, mert szét fog repedni a végeredmény!

    (Ha mégis megszáradna a külső réteg, akkor azt vágd le, mielőtt elkezded formázni a masszát.)

    Ha kihűlt, akkor ugyanúgy dolgozhatsz vele, ahogy bármilyen más keksztésztával. Nyújthatod, szaggathatod, formázhatod kedvedre. Gyönyörű, hófehér, csillogó színe lesz száradás után.

    Különleges díszeket kaphatsz, ha szaggatás előtt még valamilyen mintát is nyomsz bele. Csipkét, betűket, falevelet például.

    Miután kiszaggattad a formákat, ne tedd radiátorra, ne tedd sütőbe, csak egyszerűen hagyd szobahőmérsékleten száradni. Ennek elég sok idő kell - minimum 24 óra, de a vastagabb, nagyobb díszek akár több napig is száradhatnak.

    Szuperül díszítheted vele a karácsonyfát, de a csomagokra is rákötheted.

    De ajándékba is készíthetsz nagymamamáknak például kéz- vagy láblenyomatot.

    Szalvétaragasztásos technikával is díszítheted a kész műveket.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek