RETRO RÁDIÓ

A legtutibb trükk, hogy SOHA ne rohadjon meg a hagymád!

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 09. 17. 12:16

Vettél pár kiló hagymát, és nem szeretnéd, ha rád romlana? Megmutatjuk, hogy tárold, hogy akár még fél év múlva is felhasználhasd. Igen, jól olvastad: fél év múlva!

A hagyma legtutibb tárolásához csak egy pár régi, kimosott nylonharisnyára lesz szükséged.

Vágd le a harisnya egyik szárát körülbelül combnál (ha van egy kidobásra ítélt, tiszta combfixed, ezt a lépést meg is spórolhatod). Dugj a lábfejébe egy hagymát, majd köss egy csomót a harisnyára. Jöhet az újabb hagyma , majd az újabb csomó, egészen addig, amíg fér.

Ha megtömtél néhány harisnyaszárat, akaszd fel őket egy hűvös, sötét helyre, például a kamra vagy a pince sarkában. Ha a hagymát száraz helyen tárolod, és hagyod levegőzni, a lehető legtovább friss marad – ezzel a harisnyás módszerrel akár fél év múlva is felhasználhatod a hagymafejeket.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.