kulcsár edina
Vettél pár kiló hagymát, és nem szeretnéd, ha rád romlana? Megmutatjuk, hogy tárold, hogy akár még fél év múlva is felhasználhasd. Igen, jól olvastad: fél év múlva!
A hagyma legtutibb tárolásához csak egy pár régi, kimosott nylonharisnyára lesz szükséged.
Vágd le a harisnya egyik szárát körülbelül combnál (ha van egy kidobásra ítélt, tiszta combfixed, ezt a lépést meg is spórolhatod). Dugj a lábfejébe egy hagymát, majd köss egy csomót a harisnyára. Jöhet az újabb hagyma , majd az újabb csomó, egészen addig, amíg fér.
Ha megtömtél néhány harisnyaszárat, akaszd fel őket egy hűvös, sötét helyre, például a kamra vagy a pince sarkában. Ha a hagymát száraz helyen tárolod, és hagyod levegőzni, a lehető legtovább friss marad – ezzel a harisnyás módszerrel akár fél év múlva is felhasználhatod a hagymafejeket.