OLDALVONAL

Szerző LL

Létrehozva: 2024.10.07. 16:20

Erősítés a válogatottnál, Marco Rossi nagy visszatérője hadat üzent a hollandoknak

Fiola Attila szerint erősödött a stáb és a csapat Szalai Ádámmal. A teltházas Puskás Arénában a favorit Hollandia ellen sem esélytelen a válogatott.

A labdarúgó-szövetség telki edzőközpontjában hétfőn összegyűlt Marco Rossi szövetségi kapitány válogatottja, amely a Hollandia elleni hazai (péntek, 20:45, Puskás Aréna) és a Bosznia-Hercegovina elleni idegenbeli (jövő hétfő, 20:45, Zenica) Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készül. A nagy visszatérő Fiola Attila máris kiadta a jelszót: a magyar labdarúgó-válogatottnak pontot, pontokat kell szereznie ezeken a meccseken.

Fiola Attila (jobbra) tíz évig játszott együtt Szalai Ádámmal a válogatottban, mostantól edzőként tekinthet rá
Fiola Attila (jobbra) tíz évig játszott együtt Szalai Ádámmal a válogatottban, mostantól edzőként tekinthet rá / Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

A szövetségi kapitány stábja erősödött a 86-szoros válogatott korábbi csapatkapitány, Szalai Ádám visszatérésével immár pályaedzőként. A csapatból ellenben többen hiányozni fognak: a játékhiány miatt kimaradt Szalai Attilától az őszi meccsekről felmentést kért Gulácsi Péteren át a sérültekig (Kerkez Milos, Horváth Krisztofer és Loic Nego helyettük Schön Szabolcs, ifj. Dárdai Pál és Gera Dániel kapott meghívót).

Az alábbi bejegyzésre kattintva végiglapozhatod a válogatott focisták érkezéséről készült képeket:

A pálya szélén tartott sajtótájékoztatón az újonc Szűcs Kornél és a visszatérő Fiola Attila válaszolt az újságírók kérdéseire.

Az angol másodosztályú Plymouth-ban, Wayne Rooney vezetőedző csapatában remekelő Szűcs többek között elmondta: óriási megtiszteltetésként éli meg a válogatott kerettagságát. Legendás angol edzőjéről elmondta, Rooney nem csak fantasztikus csatár volt, de edzőként is sok van benne, ő pedig rengeteget tanulhat tőle. 

– Ez az első alkalmam itt, nyilván szeretnék bizonyítani. Ha játéklehetőséget kapnék, abszolút mindent kiadnék magamból, hiszen óriási dolog, a karrierem eddigi legnagyobb lépése lenne. 

Eszméletlenül nagy dolog lenne pályára lépni a teltházas Puskás Arénában, még így belegondolva is kirázott a hideg

– mondta Szűcs.

Fiola szerint a válogatott megszorongathatja Hollandiát

A nyári Európa-bajnokság óta először meghívott Fiola – aki rengeteg sérülés, összesen négy évig tartó kihagyásai ellenére már a 60. válogatott meccsére készül – is egy korábbi remek csatárból lett edzőt méltatott. Mint mondta, egyelőre szoknia kell, hogy Szalai Ádám immár nem játékostárs, hanem edző.

– Kicsit furcsa még, hogy Ádi vezetői szerepben van. A tavalyelőtti visszavonulásáig tíz évet játszottam itt vele. Remek ember és remek játékos is volt, úgyhogy a szakmai stáb és a csapat is biztosan nyer vele. [...] 

A holland válogatott ellen bombaerős csapattal fogunk játszani, de hazai pályán! Itthon mindenki ellen magabiztosan léphetünk pályára, itthon tarthatjuk a három pontot, még ha nem is mi vagyunk a favoritok. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megszorítsuk a holland csapatot.

Nem lesz egyszerű, de pontot, pontokat akarunk szerezni. [...] Az elmúlt években már megmutattuk párszor, hogy milyen erő rejlik ebben a csapatban, úgyhogy a következő két meccsen mindenképpen pontot, pontokat kell szereznünk – adta ki a jelszót Fiola Attila.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek