Létrehozva: 2024.10.10. 08:30

Szoboszlai a barátai ellen focizik, ismerősök a válogatott meccsén

Több válogatott játékosunk is klubtársa ellen csap össze a Magyarország-Hollandia labdarúgó mérkőzésen. Szoboszlai Dominik egyből három liverpooli barátja ellen néz farkasszemet.

A bosnyákok elleni hazai 0-0 után rázós meccsel folytatja szereplését a magyar fociválogatott a Nemzetek Ligájában. Az ellenfél Hollandia lesz, a magyar válogatott ellenük utoljára 40 éve szerzett pontot. Azóta hat meccsen rengeteg kiütéses vereség, legutóbb 2013-ban Amszterdamban 8-1-re nyertek a narancsmezesek. A válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik még sosem játszott a hollandok ellen, mint ahogy a keretben is ez lesz mindenki számára az első ilyen találkozó. Mégis sokak számára ismerős lesz az ellenfél, mégpedig a klubcsapatból.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik és társai csodára készülnek Fotó: Origo/Csudai Sándor

A jelenlegi magyar keretben kát játékos, Szoboszlai mellett Orbán Willi is találkozik klubtársaival.

 

Szoboszlai plusz három liverpooli a meccsen

Ahogy az ilyenkor lenni, a válogatott szünetben szinte teljesen kiürült a Liverpool öltözője. A csapatból négyen is a Puskás Arénában lépnek pályára péntek este. Dominik mellett az ellenfél három olyan játékos lesz, aki Szoboszlai csapattársa a Liverpoolban. A hollandok csapatkapitánya, egyben a védelem vezére Virgil van Dijk, aki nélkül elképzelhetetlen Ronald Koeman együttese. A középpályán szeptemberre lett alapember Ryan Gravenberch, a csatársorban pedig ott van az idei Európa-bajnokság társgólkitálya, Cody Gakpo.

A lipcsei Orbán Willi kettő plusz egy ismerősit köszönthet az ellenfélnél a gyepen. Xavi Simmons, valamint a nyáron Németországba igazoló Lutsharel Geertruida elutazott Budapestre, akárcsak a Bikák korábbi játékosa, a jelenleg a Bournemouth-t erősítő Justin Kluiverttel. Ő a szereplést sérülés miatt lemondó Kerkez Milossal játszik egy csapatban. Kerkez számára más is ismerős lehetne, az AC Milannál alapember Tijjani Reijndersszel az Alkmaarban játszott együtt.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek