OLDALVONAL

Szerző SK

Létrehozva: 2024.10.22. 09:00

A mai napig imádják, Szoboszlai Dominik történelmi meccsre készül

A Liverpool magyar középpályása barátai ellen focizik a Bajnokok Ligájában. Szoboszlai Dominik a mai napig kedvenc Lipcsében.

Különleges mérkőzés vár szerdán este Szoboszlai Dominikra. A Liverpool magyar középpályása a Bajnokok Ligája-főtábla harmadik körében korábbi csapata, az RB Leipzig otthonában lép pályára. A játékos számára örökre emlékezetesek maradnak a lipcsei évek, hiszen ott lett alapember egy topligában, kupákat nyert, s onnan szemelte ki magának a Liverpool. Nem csoda tehát, hogy érzelmekkel teli este vár rá.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik lipcsei gólöröme Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Szoboszlai Dominik karrierjét évekig a Red Bull határozta meg. Tizenöt évesen került Ausztriába a Salzburg fiókcsapatához, majd 17 esztendősen már a felnőttek között játszhatott. Itt mutatkozott be a Bajnokok Ligájában is többek között a Manchester City norvég sztárjával, Erling Haalanddal. A két fiatal szinte egyszerre szerződött Németországba: a skandináv fiú Dortmundba, míg Dominik 2020 decemberében a Lipcsébe. A németek végül összesen 37 millió forintot fizettek a "testvércsapatnak" a középpályásért.

Szoboszlai Dominik nehéz kezdés után kupákat nyert

Szinte az átigazolás pillanatában kiderült, Szoboszlainak fájdalmai vannak, sérüléssel bajlódik. Akkor még senki nem gondolta, de végül fél évet ki kellett hagynia a játékosnak, aki így 2021-ben, az Európa-bajnokságon sem vehetett részt. Lipcsében végül 2021 augusztusában tudott bemutatkozni, s hamar a középpálya alapembere lett. Összesen két teljes szezont játszott a Bikáknál, ahol mindkét szezonjában megnyerte a csapattal a Német Kupát. Ez volt az RB Leipzig legsikeresebb időszaka. Szoboszlai a Lipcsében 91 tétmeccsen 22 gólt szerzett és 20 gólpasszt adott. Nemzetközi szinten az Európa-liga elődöntőig jutott 2022-ben, akkor meglepetésre a skót Rangers elbúcsúztatta őket.

Dominik a mai napig jóban van lipcsei csapattársaival. Gulácsi Péterrel és Orbán Willivel a válogatottban is együtt játszanak, de Benny Heinrichs is azok közé tartozik, akivel megmaradt a kiváló kapcsolata.

Tavaly a németek a Manchester City otthonában játszottak BL-csoportmeccset, akkor a találkozó előtti este Szoboszlai lepte meg az éppen vacsorázó keretet. Marco Rose vezetőedző elsőként ölelte magához volt játékosát.

Szoboszlai góljai és gólpasszai lipcsei mezben

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek