OLDALVONAL

Szerző LL

Létrehozva: 2024.10.04. 21:20

Felcsillant a remény Szalai Attila előtt, eljöhet az ő ideje

Fontos győzelmet aratott a Hoffenheim, de még nem lehet nyugodt Pellegrino Matarazzo. Vasárnap eldőlhet a Szalai Attilát mellőző edző sorsa.

Kilátástalannak tűnik Szalai Attila helyzete a Hoffenheim német Bundesliga-csapatánál – legalábbis, amíg Pellegrino Matarazzo a vezetőedző. Ez azonban most könnyen változhat. Noha a "Falusiak" csütörtökön 2-0-ra legyőzték a Dinamo Kijevet az Európa-ligában, vasárnap is a tréner állása lesz a tét. Ha repül, az utódjánál akár új esélyt is kaphat Szalai a bizonyításra.

Matarazzót (balra) leválthatják, egy új edzőnél tiszta lappal kezdhetne Szalai Attila?
Matarazzót (balra) leválthatják, egy új edzőnél tiszta lappal kezdhetne Szalai Attila? Fotó: Getty Images

A Szalait mellőző Matarazzo ultimátumot kapott, miután a Hoffenheim a legutóbbi négy bajnokiját elveszítette. A hétközi El-siker ide vagy oda, a Bild értesülése szerint a vasárnap esti, stuttgarti bajnokin is meg kell szakítani a borzalmas Bundesliga-sorozatot, máskülönben a 46 éves trénert a válogatott szünetben valószínűleg menesztik. A helyzet pikantériája, hogy az edző korábban éppen a Stuttgart szakvezetője volt.

Szalai elásta magát Matarazzónál

Az olasz származású amerikai edző az előző szezonban hamar parkolópályára tette a klubrekord összegért (12,3 millió euró, azaz 5 milliárd forint) vett Szalait, miután a védő rögtön az első meccsén öngólt szerzett. Utána alig kapott szerepet (összesen öt tétmeccsen 334 percet játszott), majd tavasszal, Freiburgba kölcsönadva is hasonlóan járt (egy kapott gólt eredményező szarvashiba után kispad, mindössze három tétmérkőzésen 101 játékperc). Nyáron hírlett, hogy visszatér korábbi állomáshelyére, Törökországba, de ebből nem lett semmi, így jelenleg Hoffenheimben rostokol, de Matarazzónál még a kerettagságig is csak kétszer jutott el az új szezon nyolc tétmeccsén. Eközben a korábban a válogatottból szinte kirobbanthatatlan védőről a játékhiány miatt Marco Rossi szövetségi kapitány is kénytelen volt lemondani.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek