TÜZELŐÁLLÁS

Szerző ML

Létrehozva: 2024.10.01. 11:30

Váratlan fordulat, ezért felejtették el a németek Szalai Attilát?

A Hoffenheim újfent kikapott a Bundesligában, a magyar válogatott védő azonban most sem volt a keret tagja. Szalai Attila kilátástalan helyzetben, a korábbi szövetségi kapitány, Csank János azonban a védelmébe vette.

Továbbra is borzasztó formában van a Hoffenheim, amely ezúttal a Werder Bremen ellen kapott ki úgy, hogy Szalai Attila csapata 12 perc után már három góllal vezetett. A magyar labdarúgó-válogatott hátvédje ismét nem volt benne a keretben, annak ellenére, hogy a védelemből Ozan Kabak, Robin Hranác és David Jurásek is hiányzott sérülés miatt. A korábbi szövetségi kapitány, Csank János szerint azonban külföldön nem mindig nézik jó szemmel a magyar játékosokat.

Szalai Attila
Szalai Attila nélkül sem megy a Hoffenheimnek / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

„Az a tapasztalatom, hogy Angliában és Németországban nem igazán kedvelik a magyar játékosokat. Ennek részben az az oka, hogy az elmúlt években mindkét ország válogatottját legyőzte Magyarország a Nemzetek Ligájában” – mondta a 77 éves mesteredző, Csank János az Origónak.

Nem vagyunk túl szimpatikusak nekik, és egy külföldi edző egy magyar játékossal amúgy is másképp bánik. Szalai Attila jó példa erre. Ha Szalai vezetékneve »Szalaics« lenne, akkor már játszana Hoffenheimben, de legalábbis rendre a keretben lenne.

Szalai Attila nélkül sem megy a Hoffenheimnek

Szalai a tavalyi hibái miatt nem kap új esélyt Pellegrino Matarazzo vezetőedzőtől, pedig az együttes közel sem brillírozik az idei szezonban. Már a Német Kupában majdnem elvéreztek a negyedosztályú Würzburger Kickers ellen, ám végül büntetőkkel tovább tudtak jutni. A Bundesligában 3-2-es győzelemmel kezdtek az újonc Holstein Kiel ellen, ám ezt követően a Frankfurt, a Leverkusen, az Union Berlin és a Werder Bremen is legyőzte. A Hoffenheim öt forduló után az osztályozót érő, 16. helyen áll a tabellán. Az Európa-ligában az FC Midtjylland ellen a 90. percben tudott csak pontot menteni.

A csapat 15 gólt kapott eddig a Bundesligában, ennél csak az újonc Holstein Kielnek van rosszabb védelme (17 kapott gól). Szalai úgy sem kerül be a keretbe, hogy Matarazzo már a védekező középpályást, Florian Grillitschet játszatja középhátvédként. Stanley Nsoki a Werder ellen 18 perc után kapott piros lapot, egyedül Kevin Akpoguma helye tűnik biztosnak a védelem tengelyében.

A Hoffenheim ezen a héten, október 3-án, csütörtökön a Dinamo Kijevet fogadja az Európa-ligában.  A bajnokságban október 10-én, vasárnap játszik a Stuttgart ellen.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek