OLDALVONAL

Szerző ML

Létrehozva: 2024.10.03. 21:30

Még egy utolsó nagy dobás? A Barcelona mentheti meg Neymar karrierjét

Sérülése miatt lassan már egy éve nem játszott tétmérkőzésen a brazil világklasszis. Neymar szaúdi kalandja egyelőre katasztrofálisan alakul, és könnyen lehet, hogy az év végén máris távozik az al-Hilaltól.

Neymar tavaly nyáron hagyta ott a Paris Saint-Germaint és 31 évesen Szaúd-Arábiába igazolt az al-Hilalhoz. Új klubjában összesen öt találkozón tudott pályára lépni, majd tavaly október 18-án, a brazil válogatottban súlyos sérülést szenvedett. Az elülső keresztszalag szakadt el a bal térdében, melyet november elején operáltak meg Brazíliában. Tétmérkőzést azóta sem játszott, az idő pedig vészesen fogy, szerződése ugyanis 2025 nyarán lejár a szaúdi topcsapattal, a Barcelona pedig élénken figyeli az eseményeket.

Neymar
Neymar 2017 után térhet vissza a Barcelonához Fotó: Brazil Photo Press via AFP

Joan Laporta, a Barca elnöke a The Sun értesülései szerint szeretne még egy esélyt adni Neymarnak, aki nyolc év után térhetne vissza a katalán topklubhoz. Laporta és Neymar ügynöke, Pini Zahavi remek kapcsolatot ápolnak egymással, ami megkönnyíthetné az üzletet. A Barca bízik abban, hogy az európai csúcsfutball lehetőségével sikerül meggyőzni a brazilt, aki a lehető legjobb formában szeretne ott lenni a 2026-os világbajnokságon, ami az utolsó esélye lesz arra, hogy csúcsra érjen a nemzeti csapattal.

Neymarnak várnia kell

Ugyanakkor Neymar átigazolása a Manchester City világklasszisának, Erling Haalandnak a helyzetétől függ. A norvég támadó a Barca fő prioritásra 2025-re, szerződtetése azonban közel sem lesz egyszerű az anyagilag továbbra sem igazán stabil katalán együttesnek.

Neymar összesen 186 találkozón játszott a Barcában, ezeken 105 gólt és 76 asszisztot jegyzett. A klubbal összesen kilenc trófeát nyert, ebben benne volt a Bajnokok Ligája serlege is.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek